«Ντόμινο» εξελίξεων στον αγροτικό κόσμο- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε… μπιλιετάκια και σε αγρότες στον Έβρο- Έρχονται νέα εξοντωτικά πρόστιμα; (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι εξελίξεις στον αγροτικό κόσμο, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να συνεχίζει… απτόητος να στέλνει… μπιλιετάκια στους αγρότες, ζητώντας τα Ε9 όχι των ιδιοκτήτων αγροτεμαχίων, αλλά των ιδιοκτητών αυτών από τους οποίους τα νοικιάζουν, ειδάλλως τα πρόστιμα «κρέμονται» πάνω από το κεφάλι τους σαν «Δαμόκλειος σπάθη».

Το Infonews24, μέσα από μία σειρά ρεπορτάζ ανέδειξε το θέμα και όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο, όταν αγρότες είδαν στην «καρτέλα του αγρότη» πως καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά πρόστιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αγγίζουν ακόμη και τις 70.000€.

Την Κυριακή ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ανακοίνωσε στο Infonews24, πως εάν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των προστίμων, με 2.000 και πλέον αγρότες να μην έχουν πληρωθεί, τότε θα απευθυνθούν στον Εισαγγελέα και θα ζητήσουν τον ίδιο διοικητικό έλεγχο όλου του ΟΣΔΕ του 2020, για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους και σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Σήμερα, «λάδι στη φωτιά» έρχονται να ρίξουν οι δηλώσεις στο Infonews24 του αγρότη από την ακριτική περιοχή του Έβρου Θανάση Γεωργίου.

Σήμερα ο κ. Γεωργίου έλαβε επιστολή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και- όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- του ζητούν «τρελά πράγματα»

Για παράδειγμα, για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια ζητούν βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης Ε9 του ελεγχόμενου έτους του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και τα προβλεπόμενα αποδεικτικά νόμιμης κατοχής. Αυτό είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης και οι αγρότες μπορούν να τα προσκομίσουν.
Για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης Ε9 του ελεγχόμενου έτους.

«Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ποιος ενοικιαστής δίνει το Ε9 του, καθώς και τίτλους κτηματολογίου, προσωρινούς ή οριστικούς- εφόσον υπάρχουν- ή συμβολαιογραφικές πράξεις αγοράς ή αποδοχής δωρεάς ή αποδοχής κληρονομιάς ή γονικής παροχής, δικαστικές αποφάσεις, παραχωρητήρια και τέτοια πράγματα; Ποιος ενοικιαστής δίνει τα συμβόλαιά του; Πάω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα, μου αρέσει, το νοικιάζω. Ρωτάω τον ιδιοκτήτη πως το απέκτησε, που είναι τα συμβόλαια αγοράς και τέτοια; Το 99% των αγροτών θα έρθουν σε δύσκολη θέση,» επεσήμανε ο κ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να κάνει έλεγχο, να βρει τα ενοικιαστήρια των αγροτών, από ποιους νοικιάζουν τα χωράφια και να καλέσουν τους ιδιοκτήτες.

«Γιατί καλούν εμένα να παρουσιάσω τα αποδεικτικά στοιχεία από που βρήκε ο ιδιοκτήτης τα χωράφια του; Είναι λογικό αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργίου, ο οποίος πρόσθεσε πως προμηνύονται δυσάρεστες εξελίξεις για τους αγρότες, που θα τους φέρουν σε μεγάλο, οικονομικό αδιέξοδο:
«Αν αποφανθούν ότι έχω πρόβλημα στο 30% των αγροτεμαχίων, μου πετάνε όλη την ΚΑΠ έξω για τρία χρόνια. Αν περάσει η ποινή το 30%, πάει όλη η ΚΑΠ και για τρία χρόνια. Όχι μόνο δεν θα πάρω χρήματα, αλλά θα χρωστάω χρήματα με τα πρόστιμα. Θα μας κλείσουν τις δουλειές για κάτι που δεν φταίμε. Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια να μου ζητήσει ό,τι θέλει, αλλά για τα ενοικιαζόμενα; Πρέπει να αποδείξω εγώ από πού βρήκε τα χωράφια του;».

Ο κ. Θανάσης Γεωργίου υποστήριξε πως θα απευθυνθεί σε δικηγόρο, ενώ φαίνεται πως όχι μόνο δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αλλά στην ίδια κατάσταση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του:
«Θα πάω σε δικηγόρο, δεν θα τ’ αφήσω έτσι και πολλοί συνάδελφοί μου αυτό θα κάνουν. Μας είπαν τώρα ότι δεν δέχονται τα ιδιόχειρα ενοικιαστήρια Ένα- ένα μας τα βγάζουν. Δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε τηλέφωνα σηκώνουν. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι στο εξωτερικό, θα πρέπει να συνεννοηθώ μαζί τους και αν δώσουν την άδεια στους λογιστές τους να μας δώσουν το Ε9 τους κι αν δεν τα δώσουν, εμείς θα την πληρώσουμε».
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο «Ντόμινο» εξελίξεων στον αγροτικό κόσμο- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε… μπιλιετάκια και σε αγρότες στον Έβρο- Έρχονται νέα εξοντωτικά πρόστιμα; (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr