Φ. Σαραντίδου: «Φτάνει πια!»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:Της Φιλιώς Σαραντίδου
Πρώην Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Φτάνει πια με τις ευχαριστήριες επιστολές στους ‘ήρωες-χορηγούς’, ειδικά σε ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια ασκούν εξουσία και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Εδώ και χρόνια τόσο το ΚΚΕ αλλά και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε κάθε Δήμο και στην Περιφέρεια πραγματικά δίναμε μάχες για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας τόσο με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και με υγειονομικό προσωπικό. Πριν από αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ερχόταν πολλές φορές το ζήτημα να ενισχυθούν οικονομικά και εξοπλιστικά νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ, το Γεννηματάς κ.α., να ξαναλειτουργήσουν όσα κλείσανε.

Σε κάθε συνεδρίαση αναδεικνύαμε το γεγονός ότι το σύστημα υγείας είναι και πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους, της πολιτείας. Αναδεικνύαμε πως τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας δεν μπορούν να καλυφθούν με μικροπροσφορές, με χορηγίες, που δινόταν από την εξοικονόμηση λιγοστών κονδυλίων της Τοπικής Διοίκησης. Παρόλα αυτά όλες οι διοικήσεις και στην Περιφέρεια αλλά και στους Δήμους της ΠΕ Σερρών, πιστοί στις κυβερνητικές πολιτικές αδιαφορούσαν και μας λοιδορούσαν όταν απαιτούσαμε γενναίες επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία.

Ξαφνικά και εν μέσω αυτών των τραγικών καταστάσεων που ζούμε λόγω της πανδημίας αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια προωθούσαν πολιτικές που οδηγούσαν το κοινωνικό αγαθό της Υγείας στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, έγιναν οι ήρωες – χορηγοί που προσφέρουν από το ‘υστέρημά’ τους δυο μπουκαλάκια αντισηπτικό, ένα κουτί μάσκες.

Φτάνει πια!!!! Αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να δυναμώσουμε την φωνή μας. Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο όπως μπορεί ο καθένας, μέσα στο χώρο δουλειάς, οπουδήποτε βρεθεί να απαιτεί αυτά που δικαιούται και του ανήκουν. Τον πλούτο αυτόν που βγήκε από τον δικό του ιδρώτα, και σήμερα τον έχουν στα χέρια τους αυτοί που θέλουν να παριστάνουν τους ήρωες χορηγούς. Όλους αυτούς πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο. Να απαιτήσουμε να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ιατρική περίθαλψη. Τώρα επίταξη των ιδιωτών ιατρών και των κλινικών, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Τώρα προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία νέων ΜΕΘ στο νοσοκομείο.

Στις 26 Νοεμβρίου ημέρα απεργίας πρέπει όλοι να βγούμε μπροστά γιατί τώρα πια καταλαβαίνουμε καλά ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Φ. Σαραντίδου: «Φτάνει πια!» επισκεφθείτε το infonews24.gr