Τοποθέτηση του Β. Τερζή για το προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


του Βασίλη Τερζή-Δημοτικού Συμβούλου  ΣΕΡΡΑΣ

Κατατέθηκε και ψηφίστηκε εχθές, 28 Δεκεμβρίου, στην 24η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ο προϋπολογισμός έτους 2021. Με πρωτοφανή ηρεμία και πολιτικό κλίμα, το οποίο πυροδοτήθηκε αδίκως στο τέλος, τέσσερεις συνάδερφοι έθεσαν ερωτήματα και πέντε τοποθετηθήκαμε. Σε μιάμιση ώρα το θέμα πέρασε, με τις θετικές ψήφους του σώματος πλην μίας. Αναμένεται η κατάθεση προς ψήφιση των αναμορφώσεων του «πραγματικού» προϋπολογισμού, όπως προανήγγειλε ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος, σε 40 περίπου ημέρες.

Είναι ο έβδομος προϋπολογισμός του Δήμου που καλούμε να ψηφίσω ενώ έχουν προηγηθεί και άλλοι δεκατέσσερεις στα δύο Νομικά Πρόσωπα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σας παραθέτω την τοποθέτηση μου, με τη βοήθεια και του καναλιού του youtube στο οποίο μεταδίδονταν ζωντανά η συνεδρίαση, μιας και δεν την είχα γράψει ούτε την είχα παραγγείλει!!!

Σε λίγες ημέρες ξεκινά ένα νέο έτος με πρωτοφανή αβεβαιότητα και ο μόνος παράγοντας που υπόσχεται μια κάποιου είδους ορατότητα είναι ο υγειονομικός. Η ύπαρξη του εμβολίου και των φαρμάκων δίνουν την ελπίδα και την αισιοδοξία σε κάθε πτυχή του άμεσου μέλλοντος.

Κατατίθεται σήμερα ο προϋπολογισμός, η κορυφαία συνεδρίαση που αντικατοπτρίζει τις προθέσεις, το όραμα, την προοπτική και το μέλλον του τόπου. Είναι όμως έτσι; ή είναι μια κατάθεση προσδοκιών ίσως και αγαθών προθέσεων (συγχωρέστε με για τη λέξη αγαθών), ένα ψηφιακό μοντέλο αριθμών, όπου με λογιστικά τεχνάσματα εξασφαλίζουμε την απαραίτητη μεν τυπική δε νομιμότητα;

Υπάρχει προβλεψιμότητα; ξέρετε βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου από τον πανικό περνάμε πολύ εύκολα στην αδιαφορία.

Τι μας δίδαξε η πανδημία; αντιληφθήκαμε την έκτακτη συνθήκη η όποια θα μας ακολουθεί για αρκετούς μήνες ακόμη καθώς και το καταστροφικό της αποτύπωμα σε όλους τους δείκτες της ζωής μας.

Κλιματική αλλαγή, ακραία καιρικά φαινόμενα, πολεοδομικές παραλήψεις και παραβάσεις, πόλεις και χωριά ανοχύρωτα.

Τι θα γίνει με τις κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτηρίων, τα αντιπλημμυρικά έργα, τις απαλλοτριώσεις, τη διάνοιξη οδών, τις εξόδους διαφυγής σε έκτακτες συνθήκες;

Η υγειονομική κρίση φανέρωσε την ανάγκη του κόσμου για ελεύθερους χώρους μακριά από το κέντρο, υπάρχει πρόνοια για αυτούς, προγραμματισμός να αξιοποιηθούν τα 6 περιαστικά πάρκα καθώς και το κεντρικό;

Τι θα γίνει με το δίκτυο των παιδικών χαρών (χαίρομαι που ο κ. Νυχτοπάτης μας δήλωσε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο), με την αξιοποίηση των σχολικών αυλών εκτός του ωραρίου των μαθημάτων, μετατρέποντάς τες σε δημιουργικούς χώρους, αναζωογόνησης, αναψυχής, κοινωνικοποίησης, ζωής.

Ωραία τα ψηφιακά προγράμματα, όλα τα τηλέ…, τηλεκπαίδευση, τηλεπολιτισμός, τηλεάθληση, κινδυνεύει όμως η ζωή μας να γίνει ένα MATRIX και να τη μετράμε σε RAM, σε Megabyte, σε 4G, έρχεται και το 5, μια έξυπνη.., εικονική κατά τα άλλα πραγματικότητα.

Κλείνω σεβόμενος το χρόνο σας με την ελπίδα να καταλάβουμε όλοι πως δεν ήρθαμε εδώ για να μείνουμε αλλά για να δημιουργήσουμε έναν τόπο όμορφο όπου θα μείνουν με ασφάλεια, με ποιότητα και προοπτική τα παιδιά μας, όπου οι Σερραίοι δεν θα είναι απλά κάτοικοι αλλά πολίτες ενός αξιοβίωτου, στο χώρο και στο χρόνο, τόπου.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Τοποθέτηση του Β. Τερζή για το προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών επισκεφθείτε το infonews24.gr