Κάθετος άξονας Δράμα- Αμφίπολη | Αρμόδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα «Υλοποίηση κάθετου άξονα Εγνατίας οδού Δράμα – Αμφίπολη».

Στην επίκαιρη ερώτηση ο κύριος Μπλούχος μεταξύ άλλων αναφέρει «ο κάθετος άξονας σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη και συνακόλουθα την Εγνατία Οδό, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιφέρειάς μου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Δράμα είναι μία από τις δυο εναπομείνασες μακεδονικές πόλεις οι οποίες δεν έχουν κάθετη σύνδεση με την Εγνατία με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της πόλης αλλά και τη μείωση των επενδύσεων στο Νομό» 

Ο ίδιος ρωτά τον υπουργό αν αφουγκραστεί την επιθυμία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όλων των κατοίκων της Π.Ε. Δράμας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμα-Αμφίπολη πέρασε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Το θέμα της ανάκλησης προηγούμενης ΚΥΑ – με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη- είχε τεθεί από τον Δραμινό βουλευτή Κ.Μπλούχο στον υπουργό μεταφορών Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στην Δράμα το περασμένο καλοκαίρι.

Ήδη η ΠΑΜΘ έχει δεσμεύει το ποσό των 500.000€ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να ξεκινήσει –επιτέλους- το έργο το οποίο εδώ και 20 χρόνια ταλανίζει την Δράμα.

Πηγή: enachannel.gr

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Κάθετος άξονας Δράμα- Αμφίπολη | Αρμόδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr