Σέρρες: Ικανοποιητική η συμμετοχή στη διαδήλωση κατά του εργατικού νομοσχεδίου (Φωτο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Με μια μεγάλη διαδήλωση στις Σέρρες οι εργαζόμενοι το πρωί της Πέμπτης 10/6 διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και το οποίο έχει ως προμετωπίδα την κατάργηση του 8ωρου.

Οι αρχικές συγκεντρώσεις ήταν τρεις σε απόσταση μεταξύ τους λίγων δεκάδων μέτρων.

Πρώτο ραντεβού είχε δώσει το ΚΚΕ μ-λ στις 10.30πμ στην Πλατεία Κρονίου, Στις 11.00 είχε η ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο κλπ στο Εργατικό Κέντρο (σε αυτή τη συγκέντρωση υποστήριξαν και τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών), ενώ την ίδια ώρα μπροστά στο Διοικητήριο συγκέντρωση είχε το ΠΑΜΕ με τους συλλόγους εργαζομένων ΜετάλλουΔΕΥΑΣ και οι συνταξιούχοι.

Το πόσο μεγάλη ήταν η συγκέντρωση φάνηκε όταν μετά την εκφώνηση των λόγων, ξεκίνησε η πορεία και οι τρεις συγκεντρώσεις έγιναν … σχεδόν (σ.σ. καθώς κρατούσαν αποστάσεις τα μπλοκ μεταξύ τους λες και φοβουνταν τι;;;)  μια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία γέμισε διαμαρτυρόμενους από το ύψος της οδού Δημοσθένους Φλωριά μέχρι την Πλατεία Εμπορίου, μια απόσταση περίπου 300μ γέμισε με περισσότερους από 600 διαμαρτυρόμενους πολίτες (τους περισσότερους των τελευταίων 20 ετών). Μπροστά πήγαινε το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου, ακολουθούσε του ΚΚΕ μ-λ και τέλος το μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Στην Πλατεία Εμπορίου οι δρόμοι τους χώρισαν με τα δυο μπλοκ (Εργατικό Κέντρο & ΚΚΕ μ-λ) να ακολουθούν πορεία προς την Διον.Σολωμού, μπροστά από το Δημαρχείο και στη συνέχεια στον Πεζόδρομο της οδου Κ.Καραμανλή για να καταλήξουν στο Εργατικό Κέντρο. Το άλλο μπλοκ του ΠΑΜΕ ανέβηκε την Λ.Παπαπαύλου προς την Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκανε τον κύκλο από τις οδους Β.Βασιλείου & Ερμου.

Όπως τόνιζαν οι διαμαρτυρόμενοι:

Με το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα και να παραδώσει αλυσοδεμένη την εργατική τάξη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, την κυριακάτικη αργία, το πενθήμερο και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, καθώς και τα άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις κανένας δεν τα χάρισε στην εργατική τάξη.

Πηγή Φωτορεπορταζ:anexartitos.gr

Το άρθρο Σέρρες: Ικανοποιητική η συμμετοχή στη διαδήλωση κατά του εργατικού νομοσχεδίου (Φωτο) εμφανίστηκε πρώτα στο Serres24.

Για να δείτε όλο το άρθρο Σέρρες: Ικανοποιητική η συμμετοχή στη διαδήλωση κατά του εργατικού νομοσχεδίου (Φωτο) επισκεφθείτε το serres24.gr