Σήμερα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους στη δίκη Λεμπιδάκη

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Σήμερα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους στη δίκη Λεμπιδάκη


04/12/2020 – 10:07

Ημέρα κρίσης η σημερινή για τους κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές τους.

Η πρόταση της εισαγγελέως είναι να αθωωθούν οι δύο από τους 12, ηλικίας 41 και 43 ετών, οι οποίοι είχαν μεν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, ωστόσο δεν φυλακίστηκαν καθώς οι εφέσεις τους είχαν αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως γράφει η ΕΡΤ, η Εισαγγελέας έχει επίσης ζητήσει την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών, για ακόμα τρεις κατηγορούμενους: Τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, ένας 25χρονο στον οποίο είχε επιβληθεί αντίστοιχη ποινή και σε ένα άνδρα 48 ετών -μόνιμο κάτοικο Αθηνών- -ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 26 χρόνια.

Σε πρώτο βαθμό, όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντας ποινές από 11 – 26 έτη.

Εξάλλου, η εισαγγελέας είχε προτείνει προ ημερών να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών τρεις από τους κατηγορούμενους από την πράξη της αρπαγής του επιχειρηματία. Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, τον 25χρονο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και τον 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών)
Πηγή: Kontra News
Για να δείτε όλο το άρθρο Σήμερα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους στη δίκη Λεμπιδάκη επισκεφθείτε το Kontra News