Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Πυκνή χιονόπτωση στην Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία Λέανδρος που «σαρώνει» την χώρα. Ριπές αέρα που θύμιζαν μίνι-χιονοθύελλα σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα.

Τα χιόνια κάλυψαν λωρίδες του δρόμου που οδηγούν σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη και Πανόραμα, ενώ οι αλατιέρες κάνουν αγώνα δρόμου για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους με συνεχείς ανεφοδιασμούς και ρίψεις αλατιού.

Σε λευκό κλοιό οι ορεινοί οικισμοί του δήμου Θέρμης

Στα «λευκά» ντύθηκαν χθες το βράδυ οι οικισμοί Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος του δήμου Θέρμης, με τη χιονόπτωση να εκδηλώνεται αρχικά στο Λιβάδι, στις 10 το βράδυ και σταδιακά και στις υπόλοιπες ορεινές Κοινότητες. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στο ορεινό δίκτυο Λιβαδίου και Αγίου Αντωνίου και υπό τον συντονισμό των αρμοδίων αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα κράτησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κι ενώ διαρκούσε η χιονόπτωση, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας από χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα, μέχρι και την Τρίτη – Τετάρτη διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν τη χώρα, με κυρίαρχο στοιχείο τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη έχουν γίνει αισθητές από χθες βράδυ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμης όπου σημειώνεται παγετός κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Εξάλλου, από αύριο Σάββατο έρχεται ένα νέο σύστημα από τα δυτικά που θα δώσει νέες πυκνές χιονοπτώσεις. Το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Με απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα. Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη παραμένει στη διάθεση των πολιτών με την τηλεφωνική γραμμή 2310467110, ενώ οι πολίτες από σήμερα Παρασκευή 15, αλλά και αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 έχουν στη διάθεσή τους, δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές, το 2310466339 και το πενταψήφιο νούμερο 15114 όπου θα μπορούν να επικοινωνούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Κοινότητες και τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδό τους.

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού. Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Σημεία στο Δήμο Καλαμαριάς με σακίδια αλατιού, για τις ανάγκες αποχιονισμού

Ο Δήμος Καλαμαριάς προνοώντας και φέτος για τα χειμερινά φαινόμενα, έχει ήδη μισθώσει ένα μεγάλο εκχιονιστικό μηχάνημα- αλατιέρα. Πρώτη προτεραιότητα του δήμου είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δύο κεντρικοί λεωφόροι, Ανδριανουπόλεως και Εθνικής Αντιστάσεως, δηλαδή η είσοδος και η έξοδος στη νότια πλευρά της πόλης, που συνδέουν το Αεροδρόμιο με τη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου σ’ αυτές τις δύο λεωφόρους βρίσκεται το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και το εργοτάξιο του ΟΑΣΘ, για τα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση.
Παράλληλα υπάρχουν δύο ευέλικτα εκχιονιστικά τύπου 4×4, που ανήκουν στον δήμο και φροντίζουν για την γρήγορη αποπαγοποίηση των λεωφορειόδρομων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων, όπως σχολεία, πλατείες, εκκλησίες κ.α.
Όσο για την διαθέσιμη ποσότητα αλατιού, ο δήμος Καλαμαριάς έχει εξασφαλίσει 300 τόνους, ποσότητα η οποία μπορεί να καλύψει στο μέγιστο τις ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν.

«Η διοίκηση του δήμου από την πρώτη στιγμή έχει αποδείξει εμπράκτως, ότι είναι δίπλα στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, είμαστε έτοιμοι, προνοήσαμε και διανέμουμε για πρώτη φορά σε 26 σημεία της Καλαμαριάς αλάτι σε σάκους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατά τόπους δυσκολίες, εφόσον αυτές προκύψουν» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σημεία απόθεσης αλατιού
-Πάρκο Κηφισιάς στην οδό Ιουστινιανού
-Πάρκο Ιεροσολύμων στις οδούς Περικλέους με Έκτορος
-Πεζόδρομος Αν. Θράκης με Μεγάλου Αλεξάνδρου
-Πάρκο Ηροδότου με Αντιγόνης
-Αδόμητο οικόπεδο στις οδούς Βενιζέλου με Περικλέους
-Πάρκο Καυκάσου με Παπαδιαμάντη
-Πάρκο χαμένων πατρίδων στις οδούς Τσιγγιρίδου με Μητρ. Ιωσήφ
-Πάρκο Α. Παπανδρέου
-Πάρκο στις οδούς Πολυβίου με Λυκούδη (έναντι εκκλησίας Αγ. Παύλου)
-Πλατεία Ύδρας
-Πλατεία Σκρα (στο ηρώο)
-Πλατεία προσφυγικού ελληνισμού (Δημαρχείο)
-Πάρκο Κερασούντος
-Πάρκο στις οδούς Τραπεζούντος με Τ. Οικονομίδη
-Πάρκο Αγίου Ιωάννη Κατιρλί
-Πλατεία Φοίνικα
-Νοσοκομείο Άγιος Παύλος
-Ο.Α.Σ.Θ
-Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα
-Καπναποθήκες (είσοδος Κανάρη – Εφέσου)
-Εργοτάξιο πολιτικής προστασίας στην οδό Πόντου
-Εργοτάξιο καθαριότητας στην οδό Ηλέκτρας (Φοίνικας)
-Πάρκο Θεμιστοκλή Σοφούλη έμπροσθεν κέντρου ¨SHARK¨
-Αδόμητο οικόπεδο Αγίου Νικολάου με Ροδοπόλεως (έναντι γηπέδου Αριστοτέλη)
-Πάρκο Γ. Πενόπουλου στην οδό Ιωακείμ Γ
-Αδόμητο οικόπεδο στις οδούς Πόντου με Μητ. Κυδωνιών ( έμπροσθεν 8ου Γυμνασίου)
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας θα είναι σε 24ωρη λειτουργία από τις 20:00 σήμερα 14/01/2021 μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr