Θεσσαλονίκη: Σε «κολαστήριο» μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο κτίριο- Απελευθερώθηκαν 8 αλλοδαποί που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης παράτυπων μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών και απειλής.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο – αποθήκη στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, οκτώ (8) αλλοδαποί (6 άνδρες – 2 γυναίκες) που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους συλληφθέντες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από σημείο περιοχής του Έβρου στη Θεσσαλονίκης και για την απελευθέρωσή τους, απαιτούσαν τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά.

Όσο δεν ικανοποιούταν το αίτημά τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος των μεταφερόμενων αλλοδαπών, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις. Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Θεσσαλονίκη: Σε «κολαστήριο» μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο κτίριο- Απελευθερώθηκαν 8 αλλοδαποί που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους επισκεφθείτε το infonews24.gr