«Ξέμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς – «Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


«Ξέμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς – «Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο»


30/11/2020 – 11:24

Εν μέσω καραντίνας κι ενώ η τραγική λίστα θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας ολοένα και μεγαλώνει, νοσοκομεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στο πιο βασικό όπως είναι… το οξυγόνο.

Ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA για τη δραματική κατάσταση στην οποίο βρίσκονται γιατροί και ασθενείς του νοσοκομείου.

«Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι και όχι να στήσουμε ένα ολόκληρο τμήμα μέσα σε έξι ώρες χωρίς να υπάρχει κάτι τόσο στοιχειώδες όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου» είπε ο κ. Καλεμκερίδης σημειώνοντας ότι ακόμα και σήμερα το κεντρικό σύστημα οξυγόνου στο νοσοκομείο του Κιλκίς -στο οποίο νοσηλεύονται 56 ασθενείς, δύο εκ των οποίων διασωληνωμένοι χωρίς ΜΕΘ- δεν λειτουργεί, αλλά υποστηρίζεται από φορητές φιάλες.

Ο κ. Καλεμκερίδης μάλιστα αναφέρθηκε ακόμα και στις σοβαρές ελλείψεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, καθώς όπως είπε αυτήν τη στιγμή νοσούν και μάλιστα βαριά, πάνω από 60 άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: MEGA
Πηγή: Kontra News
Για να δείτε όλο το άρθρο «Ξέμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς – «Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο» επισκεφθείτε το Kontra News