Φτιάξτε εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Μία εξαιρετική συνταγή για μοναδικό γλυκό πορτοκάλι, φυσικά του κουταλιού, σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Υλικά

6 μεγάλα πορτοκάλια

7 φλυτζάνες ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού λεμόνι τουζού

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα πορτοκάλια για να βγει το ξύσμα. Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με νερό αρκετό που να καλύπτει τα πορτοκάλια. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό, αφήνουμε τα πορτοκάλια να βράσουν για 10 λεπτά.

Πετάμε το νερό, ρίχνουμε άλλο νερό και συνεχίζουμε την προηγούμενη διαδικασία. Αυτό το κάνουμε συνολικά τρεις φορές.

Βγάζουμε τα πορτοκάλια τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, μέχρι να κρυώσουν.

Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια. Συνολικά να βγουν 35 με 40 κομμάτια. Με ένα ψαλίδι κουζίνας, κόβουμε τις άσπρες ίνες του πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και 2 φλυτζάνες νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.

Μόλις αρχίσει να μελώνει το μείγμα, ρίχνουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού. Αφήνουμε να «ρουφήξουν» τα πορτοκάλια το ζουμί, για 8 με 10 λεπτά.

Κλείνουμε τη φωτιά. Με μία τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλλά με ένα ταψάκι από κάτω, για να μαζευτεί το σιρόπι.

Το σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα, το βράζουμε προσθέτοντας το λεμόνι τουζού. Μόλις αρχίσει να «δένει», ρίχνουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να «δέσει».

Κατεβάζουμε από τη φωτιά στην κατσαρόλα και βάζουμε σε βαζάκια τα κομμάτια, μαζί με σιρόπι.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Φτιάξτε εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις