Δήμος Νέστου κατά Ο.Λ.Κ.: «Οι κάτοικοι του Δήμου δεν είναι πληβείοι, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Σε αυστηρούς τόνους ήταν η απάντηση του Δήμου Νέστου, μετά την απόφαση για διακοπή συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, με απόφαση του τελευταίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέστου κάνει λόγο για μονομερή και αναιτιολόγητη διακοπή της συνεργασίας από την πλευρά του Ο.Λ.Κ., ενώ επισημαίνει πως οι κάτοικοι της Κεραμωτής και γενικότερα του Δήμου Νέστου, δεν είναι πληβείοι, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Νέστου αναφέρονται τα εξής:
«Στις 05/01/2021 πληροφορηθήκαμε τη διακοπή της συνεργασίας μας, με τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας και τη μονομερή και αναιτιολόγητη, από μέρους της διοίκησης του Ο.Λ.Κ., απόφαση να ανατεθούν σε τρίτους οι εργασίες συντήρησης του πρασίνου, η συλλογή και η αποκομιδή απορριμμάτων, στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Κεραμωτής.
Η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.Κ. ξεκίνησε το 1998 και συνεχίστηκε έως σήμερα, έχοντας θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Έλαβε μονομερώς τέλος, με ευθύνη της διοίκησης του Ο.Λ.Κ..
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, αναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη να διατηρήσει από την 01/01/2021, στα ίδια επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δύο τομείς, του πρασίνου και της καθαριότητας.
Είναι επίσης αυτονόητο, ότι θα πρέπει να αιτιολογήσει την απόφαση της, στη βάση της παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών σε συνάρτηση και της σχέσης, κόστους – οφέλους. Παράλληλα θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς την κίνηση της, που δεν αντέχει στην κοινή λογική, όταν επί δεκαετίες, από το 1970 έως σήμερα, έχει εισπράξει τεράστια ποσά από την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης, και έχει ανταποδώσει τα ελάχιστα, στην τοπική κοινωνία. Ήδη η εικόνα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Κεραμωτής μέσα σε δέκα μέρες, από τη διακοπή της συνεργασίας του Ο.Λ.Κ με το Δήμο Νέστου, είναι τραγική.
Σύντομα θα αντιληφθούν, πως οι κάτοικοι της Κεραμωτής και γενικότερα του Δήμου Νέστου, δεν είναι πληβείοι, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Δήμος Νέστου κατά Ο.Λ.Κ.: «Οι κάτοικοι του Δήμου δεν είναι πληβείοι, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας» επισκεφθείτε το infonews24.gr