Συνάντηση εργασίας του Απ. Τζιτζικώστα με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη είχε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πολύ στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλο αυτό τον καιρό και με ουσιαστικά αποτελέσματα, που δεν αφορούν αποκλειστικά στην πανδημία, αλλά σε μια σειρά ζητημάτων σχετικών με τη λειτουργία της Περιφέρειας συνολικά. Σε σχέση με την πανδημία, που ήταν σήμερα το κύριο αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, εξετάσαμε την εξέλιξή της και συναποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στην εντατικοποίηση των ελέγχων που κάνουμε από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και εξετάσαμε τα δεδομένα της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας, η οποία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ώστε οι έλεγχοι που διενεργούνται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί και εστιασμένοι. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή που κατέστη αναγκαίο να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, είμαστε με όλες μας τις υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή και συνδράμουμε το έργο των αρμοδίων και ιδιαίτερα της Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και άλλων φορέων, προκειμένου να μπορέσουμε μέσα από τους ελέγχους να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο κ. Μπίνης επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας βασικός εταίρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στη Βόρεια Ελλάδα. Με τον Περιφερειάρχη σήμερα επικεντρώσαμε τη συζήτησή μας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στην ανάληψη δράσεων και στην εκπαίδευση των στελεχών των δυο αρχών. Επίσης, αποφασίσαμε τις επόμενες δέκα μέρες να κάνουμε από κοινού στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης, όπως είναι οι προνοιακές δομές, οι χώροι εντάσεως εργασίας, μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και λαϊκές αγορές, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χτίζοντας συνέργειες και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η πανδημία για να συνεργαζόμαστε ακόμη πιο στενά οι φορείς μεταξύ μας. Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση εργασίας ανακοινώνουμε ότι άρχισαν κάποιες δράσεις, που δεν αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι η συλλογή στατιστικών δεδομένων για να αναδείξουμε τη σπουδαία δουλειά που κάνουν τα στελέχη της Περιφέρειας και δράσεις σχετικές με πολιτικές ακεραιότητας, όπως ο Κώδικας Δεοντολογίας και η ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, εν όψει και της καλύτερης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο είμαι βέβαιος ότι με την εμπειρία και την ικανότητα που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα θα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι «οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο».

Στην ίδια ερώτηση ο κ. Μπίνης σημείωσε ότι «αυξημένοι έλεγχοι θα γίνουν στον άξονα Πέλλας – Ημαθίας – Πιερίας και ανατολικά μέχρι και τη Ροδόπη, με στόχο να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Βόρειας Ελλάδας».

Επίσης, ο κ. Μπίνης ανακοίνωσε ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και σε άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης μέχρι την Κυριακή, εκτός του κεντρικού Δήμου, εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Συνάντηση εργασίας του Απ. Τζιτζικώστα με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επισκεφθείτε το infonews24.gr