“Ξαναχτυπά” η Αλεξία Έβερτ με μια… επιθετική απολογία

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:“Ξαναχτυπά” η Αλεξία Έβερτ με μια… επιθετική απολογία


20/11/2020 – 11:18

Με έναν κάπως…παράδοξο τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς, επέλεξε η τέως αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, να “απολογηθεί” για το άκρως επιθετικό σχόλιό της που αφορούσε φωτογραφία των διαδηλωτών του ΚΚΕ και που τελικά την οδήγησε σε παραίτηση από τον θεσμικό της ρόλο.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕΜΠΕ, επισημαίνει πως το σχόλιο αυτό δεν αφορούσε το ΚΚΕ και δεν ήταν πολιτικό.

Δηλώνει πως την ανάρτηση την είδε από…μικρή οθόνη άρα δεν πρόσεξε και ποιοι απεικονίζονταν. Ίσως θα ήταν συνετό για την κ. Έβερτ, έχοντας και θεσμικό ρόλο, να μην προβαίνει σε αήθεις χαρακτηρισμούς, χωρίς να ξέρει σε ποιους απευθύνεται ή ακόμη καλύτερα να μην προβαίνει σε αήθεις χαρακτηρισμούς όταν αναφέρεται σε πολίτες, είτε ΚΚΕ, είτε όχι. Αναφέρεται μάλιστα σε πολίτες, που λογικά -ως αντιδήμαρχος Αθηναίων- εκπροσωπούσε θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν απλά να συνεχίσει να “σκρολάρει”;

Ωστόσο, στη δήλωσή της δεν χάνει και πάλι την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ, που όπως λέει ασχολήθηκε με «μια προσωπική άποψη που δεν τους αφορούσε». «Λυπάμαι για τη φαιά ουσία που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ “lobbying” που έκαναν με σκοπό να με… καθαιρέσουν». Εξάλλου είναι γνωστό, στον Περισσό είχαν σχέδιο καθαίρεσής της! Τι; Όχι;

Στην ύστατη προσπάθειά της να τα “κουκουλώσει” χρησιμοποιεί την κλασική φράση που ενστερνίζεται υποκριτικά πολύς κόσμος για να “κρύψει” τη δυσαρέσκεια ή την απέχθειά του προς κάτι διαφορετικό: “Έχω φίλους αριστερούς (…)”

Η κ. Έβερτ σημειώνει ότι το σχόλιο αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους, τονίζοντας πως έχει χάσει δύο πολύ κοντινούς της ανθρώπους από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης: 

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

Παραιτήθηκε η Αλεξία Έβερτ μετά τα σχόλια για το ΚΚΕ

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να παραιτηθεί η Αλεξία Εβερτ από αντιδήμαρχος

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Έβερτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Από χθες το πρωί συνεννοήθηκα να σταλεί δήλωσή μου στα ΜΜΕ αλλά δεν εστάλη, δεν γνωρίζω γιατί. Ανέφερα ότι οι χαρακτηρισμοί μου δεν αφορούσαν το ΚΚΕ. Το σχόλιό μου αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σέβονται τους διασωληνωμένους στην εντατική, δεν σέβονται τους νεκρούς. 

Την ανάρτηση της Πέπη Ραγκούση την είδα από το κινητό μου τηλέφωνο, σε μικρή οθόνη και δεν παρατήρησα ούτε έδωσα σημασία στη φωτογραφία, (αεροφωτογραφία από drown). Αν ήταν δηλαδή το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα ή πολίτες αρνητές της πανδημίας σε συντεταγμένη.

Έχω χάσει δύο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους από τον κορωνοϊό. Θυμώνω και θα θυμώνω, όπως όλοι που έχουν συνείδηση, με κάθε εγκληματική ανευθυνότητα. Είτε είναι Έλληνες είτε Γάλλοι είτε Πορτογάλοι. Είτε ΚΚΕ είτε ΝΔ είτε απολιτίκ είτε ορθόδοξοι είτε μουσουλμάνοι. Να με συγχωρέσει το ΚΚΕ που το απασχόλησα και πήρε πάνω του ένα θέμα, μία προσωπική μου άποψη που δεν τους αφορούσε.

Λυπάμαι για τη φαιά ουσία που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ “lobbying” που έκαναν με σκοπό να με …..καθαιρέσουν. Που προφανώς τους έδωσε στιγμιαία χαρά και νόημα στη προχθεσινή τους καθημερινότητα! Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω φίλες και φίλους αριστερών πεποιθήσεων, έχω φίλες και φίλους που ανήκουν σε όλο το εύρος του πολιτικού τόξου, ανθρώπους, όμως, όμορφους, που ξεχωρίζουν για τη λογική, το ήθος, το ανοιχτό μυαλό τους, τη νοημοσύνη και καλοσύνη τους, ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να συνυπάρχουν, να σέβονται, να συνυπολογίζουν. Και που δεν θα έβαζαν επ’ ουδενί τη ζωή των συνανθρώπων τους σε κίνδυνο».
Πηγή: Kontra News
Για να δείτε όλο το άρθρο

“Ξαναχτυπά” η Αλεξία Έβερτ με μια… επιθετική απολογία

επισκεφθείτε το Kontra News