Αναστ. Χατζηβασιλείου: «Η Υπουργός Πολιτισμού αγαπά την Αμφίπολη-Τους επόμενους μήνες ανοίγει ο Τύμβος για τα ειδικά κοινά»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Συνάντηση με τηνψ Λίνα Μενδώνη είχε τη Δευτέρα ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, στην Αθήνα, όπου και συζήτησαν αναλυτικά για θέματα πολιτισμού της Π.Ε. Σερρών.

 Ο κ. Χατζηβασιλείου ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των έργων του Τύμβου Καστά. Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον Σερραίο βουλευτή ότι τα έργα αποκατάστασης προχωρούν κανονικά, παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν ως απόρροια των κακών καιρικών συνθηκών του προηγούμενου έτους, καθώς και ότι σύντομα ο Τύμβος θα είναι ανοιχτός για τα ειδικά κοινά. «Εντός των επομένων μηνών θα ανοίξει για τα ειδικά κοινά ο Τύμβος Καστά, αυτό το μοναδικό μνημείο διεθνούς ακτινοβολίας. Σε επόμενη φάση, ο Τύμβος θα μπορεί να υποδεχθεί ελεύθερα το κοινό. Οι καθυστερήσεις οφείλονται εν πολλοίς στη μεγάλη κακοκαιρία του 2022, όμως η Υπουργός, η οποία άλλωστε γνωρίζει και αγαπά την Αμφίπολη, θα υλοποιήσει τη δέσμευση», δήλωσε ο Σερραίος βουλευτής. 

 Ο κ. Χατζηβασιλείου έθεσε επίσης την ανάγκη να αποκτήσει η πόλη των Σερρών ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Κων. Καραμανλής», όπου άλλωστε υπάρχει από παλιά οριοθετημένος χώρος. «Έθεσα την ανάγκη ανέγερσης Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών. Η πόλη μας το χρειάζεται και η διαδικασία πλέον αρχίζει να μπαίνει στις ράγες. Ευχαριστώ θερμά τη φίλη και Υπουργό κ. Μενδώνη για την θετική της ανταπόκριση. Ο πολιτισμός δίνει ζωή», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Αναστ. Χατζηβασιλείου: «Η Υπουργός Πολιτισμού αγαπά την Αμφίπολη-Τους επόμενους μήνες ανοίγει ο Τύμβος για τα ειδικά κοινά» επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις