Αντιδρούν οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών στο άνοιγμα των σχολείων- Συζητούν ακόμη και για καταλήψεις (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Έντονη ήταν η αντίδραση των μαθητών του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, στο άκουσμα της είδησης- διά στόματος Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως- πως πρόκειται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι πρώτες διαμαρτυρίες έφτασαν στα γραφεία του Infonews24, από το απόγευμα της Παρασκευής και άμεσα επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών Βασίλη Τσακιρίδη, ο οποίος τόνισε αρχικά πως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός από τους μαθητές και εξήγησε τους λόγους:

«Δεν είμαστε 15 και 18 χρόνων και ο μέσος όρος των μαθητών ξεπερνά τα 50 έτη. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε η λαλίστατη Υπουργός Παιδείας ότι δεν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς οι μαθητές είναι κάποιας ηλικίας, δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο πρέπει να ανοίξει και το δικό μας σχολείο. Πόσω μάλλον, όταν μας λένε ότι πρόκειται για πανδημία κι όχι για γρίπη, ότι αναμένουμε και τρίτο κύμα κι ότι ο ιός μεταλλάσσεται. Υπεράνω όλων είναι η υγεία».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακιρίδης, οι ώρες λειτουργίας του σχολείου είναι 6:30 το απόγευμα με 11:00 το βράδυ και θέτει παράλληλα το σοβαρό ζήτημα της τήρησης των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τα μέτρα, να ανοίγουμε τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος. Εκείνες τις ώρες οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και πολλές φορές υπό του μηδενός. Δεν καταλαβαίνω αυτή την προχειρότητα, δηλαδή ‘ας ανοίξουμε και βλέπουμε’. Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός από τους υπεύθυνους. Πως θα τους εμπιστευθούμε; Την μία μέρα λένε κάτι και την επομένη κάνουν άλλα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Infonews24 ο Πρόεδρος του 15μελούς.

Ο κ. Τσακιρίδης έθεσε μία σειρά από καίρια ερωτήματα και συγκεκριμένα:
-τι θα γίνει με τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και είναι αρκετοί. Θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους;
-οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα απέχουν από τα μαθήματα αναγκαστικά. Θα χάσουν τη χρονιά τους εξαιτίας των απουσιών;

«Θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας και τους εαυτούς μας. Υπάρχει έντονος προβληματισμός» υποστήριξε ο Πρόεδρος του 15μελούς, προσθέτοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων μεταξύ των μαθητών, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις:
«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Μιλάμε ακόμη και για καταλήψεις. Από τη Δευτέρα θα εντατικοποιήσουμε τις συζητήσεις και θα αποφασίσουμε. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακιρίδη, όλη αυτή την περίοδο που γινόταν η τηλεκπαίδευση, οι μαθητές ήταν ικανοποιημένοι, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Όποιος θέλει και έχει διάθεση μαθαίνει. Τα μαθήματα γινόταν σωστά».
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Αντιδρούν οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών στο άνοιγμα των σχολείων- Συζητούν ακόμη και για καταλήψεις (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr