Από το μάζεμα της ελιάς έως το ελαιοτριβείο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Μπορεί να βρισκόμαστε αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η συγκομιδή της ελιάς. Φέτος, η ελαιοκομική χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή όπως υποστηρίζουν παραγωγοί. Ο καρπός της ελιάς ήταν φέτος καθαρός και υγιής ενώ η ποσότητα αυξημένη κάτι που φαίνεται και στα ελαιοτριβεία.

Οι εργασίες αυτό το διάστημα στα ελαιοτριβεία είναι “πυρετώδεις”. Είναι η εποχή που οι ελαιοπαραγωγοί πηγαίνουν στα ελαιοτριβεία τη σοδειά τους, για να απολαύσουν το λάδι της χρονιάς. Είναι γνωστό εξάλλου πως το Ελληνικό ελαιόλαδο είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο του κόσμου.

Σύμφωνα, με τον Παύλο Λυγερά, ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου στο Σιδηρόκαστρο η χρονιά φέτος ήταν πολύ ικανοποιητική τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τα ελαιοτριβεία. “Σε σχέση με πέρσι είμαστε 80% πάνω στην παραγωγή. Το θετικό είναι ότι έχουμε και πολύ καλά ποσοστά στο ελαιόλαδο παρόλο που τα δέντρα είναι φορτωμένα. Η ανομβρία όλης της χρονιάς “λάδωσε” την ελιά και οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα ευτυχείς” ανέφερε ο κύριος Λυγεράς.

Πιο αναλυτικά, ο κύριος Λυγεράς τόνισε:

“Στην Π.Ε. Σερρών φέτος είχε πάρα πολύ καρπό. Είμαστε προς στην μέση της σεζόν. Δυστυχώς, τα ελαιοτριβεία δεν μπορούν να καλύψουν τους παραγωγούς εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής και της κίνησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροπαραπονάκια. Ο κόσμος βγήκε στους ελαιώνες για να ξεσκάσει λόγω covid-19 μαζεύοντας ελιές όλον τον μήνα και επομένως υπάρχει μια πληρότητα για όλες τις μονάδες της περιοχής της Σιντικής.

Φέτος η χρονιά στο ελαιοτριβείο ήταν πάρα πολύ καλή και σε σχέση με πέρσι είμαστε 80% πάνω στην παραγωγή. Το θετικό είναι ότι έχουμε και πολύ καλά ποσοστά στο ελαιόλαδο παρόλο που τα δέντρα είναι φορτωμένα. Η ανομβρία όλης της χρονιάς “λάδωσε” την ελιά και οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα ευτυχείς”
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο

Από το μάζεμα της ελιάς έως το ελαιοτριβείο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

επισκεφθείτε το infonews24.gr