Αθ. Μασλαρινός: «Στο έλεος της ανομβρίας αγρότες- Κλείνουν αρδευτικό κανάλι μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στη Μαυροθάλασσα»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το ενδεχόμενο της ανομβρίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της περιοχής, «κρούει» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Αφορμή για την καταγγελία του κ. Μασλαρινού «στάθηκε» η κατάργηση του αρδευτικού καναλιού της Μαυροθάλασσας.

Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Μασλαρινός αναφέρει τα εξής:
«Η κατάργηση του αρδευτικού καναλιού μετά από 25 χρόνια λειτουργίας εγκυμονεί αρνητικές συνέπειες για τη γεωργική παραγωγή και την οικονομική βιωσιμότητα των αγροτών στην περιοχή. Τα 1000 στρέμματα με καλλιέργειες βάμβακος και καλαμποκιού παραμένουν απότιστα με αποτέλεσμα την απώλεια παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα τίθεται σε κίνδυνο η αειφορία του συστήματος αρδευτικής υποδομής σε πιο μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Επίσης, η κατάργηση του καναλιού επιφέρει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως οι υδατικοί πόροι, η βιοποικιλότητα και η κλιματική αλλαγή.
Είναι γενικά αναγνωρισμένο ότι η ανομβρία επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Η έλλειψη βροχής οδηγεί σε ξηρασία με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των φυτών και την ποιότητα των καρπών και αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στους αγρούς. Επομένως, είναι σημαντικό να λαμβάνονται μέτρα για τη διαχείριση της υδροπονίας και τη διατήρηση του εδάφους και των υδατικών πόρων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής σε περιοχές με ανεπαρκή βροχόπτωση.
Τέλος, για όσους επικαλούνται το οικονομικό κόστος, αναφέρουμε πως οι δήμοι και οι ΔΕΥΑ έχουν κι ένα κοινωνικό πρόσωπο και έργο που οφείλουν να δείχνουν προς τους δημότες σε δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, για κακοπληρωτές υπάρχει και η βεβαίωση οφειλών στη εφορία, κάτι που πράξαμε ως δημοτική αρχή με θετικά οικονομικά αποτελέσματα τόσο προς την ΔΕΥΑ, όσο και προς τον Δήμο Βισαλτίας».

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Αθ. Μασλαρινός: «Στο έλεος της ανομβρίας αγρότες- Κλείνουν αρδευτικό κανάλι μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στη Μαυροθάλασσα» επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις