Χρ. Τσούκαλος: “Η Δημοτική Αρχή συστηματικά αποφεύγει να μας ενημερώνει”

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, η παράταξη “Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών για την αυτοδιοίκηση” Ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης προχώρησαν στην κίνηση αυτή καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει έγκαιρη προσκόμιση των θεμάτων και των εισηγήσεων ων προς συζήτηση θεμάτων της οικονομικής επιτροπής προς τα μέλη. “Η Δημοτική Αρχή συστηματικά αποφεύγει να μας ενημερώνει, όπως θεσμικά οφείλει, για πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου μας” τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Τσούκαλος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Ελεύθερης Κίνησης Πολιτών για την αυτοδιοίκηση
Ύστερα από επανειλημμένες συστάσεις του αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Τσούκαλου Χρήστου προς τη Δημοτική αρχή για την μη έγκαιρη προσκόμιση των θεμάτων και των εισηγήσεων των προς συζήτηση θεμάτων της οικονομικής επιτροπής προς τα μέλη της, αποφασίσαμε την αποχώρηση της παράταξης μας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης 2/12/2020.
Ο νόμος ορίζει ρητά πως τα προς συζήτηση θέματα πρέπει να παραδοθούν μαζί με τις εισηγήσεις τους τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κάτι που η Δημοτική Αρχή δεν το σέβεται πάντα.
Είναι πάγια τακτική της Δ.Α. να έρχονται θέματα τη μέρα της συνεδρίασης, την τελευταία στιγμή χωρίς τις εισηγήσεις, μη γνωρίζοντας βασικά στοιχεία των υπό συζήτηση θεμάτων.
Η Δημοτική Αρχή συστηματικά αποφεύγει να μας ενημερώνει, όπως θεσμικά οφείλει, για πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου μας.
Με τη στάση τους αυτή, ο Δήμαρχος και ολόκληρη η συμπολίτευση, δείχνουν την πλήρη απαξίωση τους προς το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, των Επιτροπών αλλά και των Τοπικών Συμβουλίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμου Εμμανουήλ Παππά
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Χρ. Τσούκαλος: “Η Δημοτική Αρχή συστηματικά αποφεύγει να μας ενημερώνει” επισκεφθείτε το infonews24.gr