Δ. Νότας: «Λέμε ‘αντίο’ στον αμίαντο από το δίκτυο ύδρευσής μας»- Στην τελική ευθεία το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το Δήμο Εμμανουήλ Παππά, μπαίνει στην τελική «ευθεία».
Πριν από περίπου 2 χρόνια εντάχθηκε το έργο της αλλαγής των αμιαντοσωλήνων που υπήρχαν σε τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα και συγκεκριμένα στο Άγιο Πνεύμα, το 100% του δικτύου ήταν με αμίαντο, στον Εμμανουήλ Παππά το 50% του χωριού, στο Δαφνούδι επίσης το 50% και στην Τούμπα περίπου το 28%. Το ύψος της χρηματοδότησης ήταν 1,5 εκατομμύριο ευρώ συν τον ΦΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή ο ανάδοχος, αφού τελείωσε σχεδόν στο Άγιο Πνεύμα και στην Τούμπα, βρίσκεται στο Δαφνούδι και θα ολοκληρώσει τις εργασίες ακολούθως στον Εμμανουήλ Παππά» δήλωσε στο Infonews24 ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο οποίος παραδέχθηκε πως η το έργο εξελίσσεται με πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία δημιούργησε η πανδημία.

Ο κ. Νότας ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο που μεταφέρει τους εργαζόμενους, δεν μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δύο άτομα που δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού κι αυτές οι δυσκολίες έχουν επιβαρύνει το κόστος, ενώ παρατείνουν και τη διαδικασία.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά τόνισε με βεβαιότητα πως σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει τελειώσει το έργο στα τρία από τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα και θα απομείνει αυτό της τοπικής κοινότητας Εμμανουήλ Παππά.

«Είχαμε την τύχη να είναι ανάδοχος της εργολαβίας, ένας επαγγελματίας που ανταποκρίνεται και όλα ‘βαδίζουν’ βάσει χρονοδιαγράμματος. Όταν ολοκληρωθεί με το καλό το έργο θα πούμε ‘αντίο’ στον αμίαντο σε επίπεδο Δήμου, δεν θα υπάρχει κανένα δημοτικό διαμέρισμα που θα έχει αμίαντο, εκτός από 200-300 μέτρα που υπάρχει ακόμη στο Νέο Σούλι και μέσα στο 2021 από το τεχνικό μας πρόγραμμα θα μπορέσουμε να τα αλλάξουμε και εκεί. Δεν θα πίνει κανείς νερό που θα κυλά από σωλήνες αμιάντου, γιατί όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα επικίνδυνο, καρκινογόνο στοιχείο που η μακροχρόνια χρήση του στα δίκτυα ύδρευσης εγκυμονεί αποδεδειγμένα σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών μας» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Νότας.

Ενεργειακή αναβάθμιση των 32 αντλιοστασίων

Εντωμεταξύ, πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος κατέθεσε πρόταση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση 32 αντλιοστασίων, προκειμένου να σταματήσουν να είναι ενεργοβόρα στο βαθμό που είναι σήμερα. Προβλέπεται, δηλαδή, η ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων.

«Ευελπιστώ να κριθεί θετικά η πρόταση, καθώς πρόκειται για ώριμη μελέτη που κατατέθηκε πριν από 3 ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’, με την οποία μελέτη προβλέπεται μία εκ βάθρων ανανέωση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια του Δήμου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, ενώ πρόσθεσε πως είναι θέμα ημερών να «μπει» σε χρήση και το έργο του εξωτερικού δικτύου Νέου Σουλίου, με τον προϋπολογισμό της μελέτης να φτάνεις τις 700.000€.

«Όπως καταλαβαίνετε, ο Δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να εκσυγχρονίσει και να καταστήσει λειτουργικότερες και ασφαλέστερες τις υποδομές που αφορούν στο νερό της ύδρευσης,» κατέληξε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Δ. Νότας: «Λέμε ‘αντίο’ στον αμίαντο από το δίκτυο ύδρευσής μας»- Στην τελική ευθεία το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr