Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών για τη μέθοδο του «click away»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών εκφράζει την βαθύτατη απογοήτευση της για τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την μέθοδο του Click Away.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:
«Ως γνωστό, μόνο το 20% των παραδοσιακών εμπορικών καταστημάτων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ, ακόμη λιγότερα θα είναι αυτά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την μέθοδο συνδιαλλαγής με τον πελάτη τηρώντας τις συγκεκριμένες άκρως περιοριστικές οδηγίες. Άλλωστε ελάχιστα είναι τα καταστήματα που διαθέτουν ασύρματο Pos. Ακόμη και να προσπαθήσουν να τα προμηθευτούν την ύστατη στιγμή είναι αδύνατον να προλάβουν μέσα στην εβδομάδα.
Τα προβληματικά σημεία της απόφασης είναι ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα να την καθιστούν ανεφάρμοστη για τα μικρά εμπορικά καταστήματα.
Επομένως, καταλήγουμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η μέθοδος του Click Away δημιουργεί συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού οι οποίες θα ωφελήσουν για μια ακόμη φορά τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης.
Η ενδυνάμωση των μεγάλων αλυσίδων εις βάρος των μικρών εμπόρων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε αυτούς τους ‘ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ’ που κατόρθωσαν να επιβιώσουν περνώντας από τις συμπληγάδες των μνημονίων, της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της υπερφορολόγησης.
Ζητούμε την άμεση επανεξέταση της απόφασης ώστε αυτή να είναι εφαρμόσιμη από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και υποδομής».
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών για τη μέθοδο του «click away» επισκεφθείτε το infonews24.gr