Διαταγή πληρωμής για τις οφειλές της ΔΕΥΑ Ηράκλειας έβγαλε η ΔΕΗ- Κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό τα χωριά

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Με την «πλάτη στον τοίχο» βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηράκλειας (ΔΕΥΑΗ), καθώς- όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Δημήτρης Τζήκας- η ΔΕΗ έβγαλε διαταγή πληρωμής με δικαστική απόφαση, για παλιές οφειλές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα αν δεν το πληρώσει το ποσό από τη ΔΕΥΑ, η ΔΕΗ θα προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων ύδρευσης των χωριών και οι περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό.
Επίσης, υπάρχουν οφειλές 350 χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτες εργολάβους, συνεργάτες, προμηθευτές κ.α., οι οποίοι απειλούν με εξώδικα και κατασχέσεις αν δεν πληρωθούν.

«Πριν αναλάβουμε εμείς την Διοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑ, η επιχείρηση τα τελευταία 6 χρόνια παρουσίαζε έλλειμμα 300 χιλιάδων ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο κι έτσι προέκυψε ένα χρέος 1,8 εκατ. ευρώ που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Υπήρξε και η υπεξαίρεση 800 χιλιάδων, σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού κ είχε ως συνέπεια την απόλυση του πρώην διευθυντή. Εμείς ως διοίκηση στείλαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη για απόδοση ευθυνών και περιμένουμε. Επιπλέον ως νέα διοίκηση με την διαχείριση μας χωρίς να κάνουμε καμιά αύξηση το 2020 ισοσκελίσαμε έσοδα -έξοδα και είμαστε συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας σε ΔΕΗ, προμηθευτές , συνεργάτες κλπ όλοι πληρώνονται κανονικά. Απέκτησε πλέον αξιοπιστία και καθαρό ‘πρόσωπο’ η ΔΕΥΑ Ηράκλειας» επεσήμανε ο κ. Τζήκας.

Όμως από τις παλιές οφειλές 1,5 εκατ. ευρώ προς ΔΕΗ και 350 χιλιάδες σε ιδιώτες, έγινε μερική εξόφληση 50 χιλιάδων, σε κάποιους παραμένουν όμως και η επιχείρηση βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω παλαιών οφειλών.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΗ ζήτησε δάνειο άτοκο 850 χιλιάδων ευρώ, με εγγυητή τον δήμο Ηράκλειας, από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όμως δεν έχει εγκριθεί ακόμη και- σύμφωνα με τον κ. Τζήκα- θα προχωρήσει σε μια μικρή αύξηση των τελών ύδρευσης το 2021, για να μπορέσει να πληρώσει και να ρυθμίσει τις παλαιές οφειλές και μόνο αυτές που «κληρονόμησε» από την προηγούμενη διοίκηση.

«Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, όμως να είστε σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και θα τα καταφέρουμε να σώσουμε την επιχείρηση. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και να έρθουν καλύτερες μέρες» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηράκλειας.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Διαταγή πληρωμής για τις οφειλές της ΔΕΥΑ Ηράκλειας έβγαλε η ΔΕΗ- Κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό τα χωριά επισκεφθείτε το infonews24.gr