Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Το έτος 2024 είναι έτος επετειακό για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την σύσταση για πρώτη φορά στις Σέρρες του πρώτου συλλογικού φορέα Εφέδρων Αξιωματικών.

Καθ’ όλη την διάρκεια αυτού του έτους, ο Σύνδεσμος προγραμματίζει σημαντικές επετειακές δράσεις, προκειμένου να προβάλλει τις αξίες και τα ιδανικά του και να αναδείξει την ιστορία και την δράση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού και το παράρτημα Σερρών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με τίτλο «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ – ΕΟΚΑ 1955 1959 ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Πρόκειται για εκδήλωση πολυδιάστατη κατά την οποία μέσα από αφήγηση, απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα, προβολές και τραγούδια θα παρουσιάσουμε την ηρωική μορφή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη ως ένα ευγενές πρότυπο νέου, πατριώτη, αγωνιστή καθώς και τον αγώνας της ΕΟΚΑ για την ελευθερία της Κύπρου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Μικελιδης Γενικός γραμματέας του ΣΕΑ Λεμεσού, ο οποίος θα αναφερθεί στο ηρωικό πρότυπο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια αφιερωμένα στην ΕΟΚΑ και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Σερρών μέσα από αφήγηση και προβολή οπτικοακουστικού υλικού θα παρουσιάσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ για την ελευθερία της Κύπρου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Δήμου Σερρών και της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις