«Εναρκτήριο λάκτισμα» με πολύ κόσμο στις «Νύχτες Αυγούστου» στα Άνω Πορόϊα

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 στα Άνω Πορόϊα. Ένας θεσμός δεκαετιών που αναλαμβάνει να διοργανώσει ο Φιλοπρόοδος Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, με την συνδιοργάνωση και την επικουρία του Δήμου Σιντικής μέσω της Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης Σιντικής (Α.Πο.Δρα.Σι).
Ο κόσμος φώναξε το βροντερό «παρών» στην πρώτη κιόλας ημέρα των τετραήμερων εκδηλώσεων και απόλαυσε τα χορευτικά των νεαρών κοριτσιών που κατάγονται από τα Άνω Πορόϊα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών και Φίλων Νέου Πετριτσίου «Ο Άγιος Μηνάς» που μας ταξίδεψε στους δρόμους της χορευτικής παράδοσης, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γονίμου «Άγιος Γεώργιος» με χορευτικά από τη Θράκη.
Τον Δήμαρχο Σιντικής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Τορουνίδης που τόνισε από το βήμα της σκηνής «την αναγκαιότητα να συνδράμει ο Δήμος με όσα μέσα μπορεί ώστε να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και της ψυχαγωγίας».
Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κερκίνης Κωνσταντίνος Νικηφόρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σιντικής Ιάκωβος Ιακωβίδης, η επικεφαλής της παράταξης ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Όλγα Φυταγκουρίδου και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κοσμίδης όπως επίσης οι Πρόεδροι των Τ.Κ Άνω και Κάτω Ποροϊων αντίστοιχα, Νίκος Πετρακόπουλος και Κώστας Θωμαϊδης. Με την παρουσία του τίμησε επίσης την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:
Σάββατο 6/8
Μουσικοχορευτική βραδιά με τον Κυριάκος Τάντση
Κυριακή, 7/8
Παράσταση από το «Θέατρο Σκιών Μηνάς Τάτσιος» με τίτλο:
«Η θεία από την Αίγυπτο»
Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής από την Θράκη, τον Πόντο και την ευρύτερη Μικρασία «Με δυο Πατρίδες» για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.
Δευτέρα 8/8
Παραδοσιακοί χοροί από τους:
Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινάτου Σερρών «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Βαλτερού Σέρρών «Αριστοτέλης»
Σύλλογο Ποντίων Σιντικής «Οι Κομνηνοί»
Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ποροΐων.
Ώρα Έναρξης 21:00μ.μ

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο «Εναρκτήριο λάκτισμα» με πολύ κόσμο στις «Νύχτες Αυγούστου» στα Άνω Πορόϊα επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις