Εντυπωσιάζoυν το “Χωριό της Βηθλεέμ” και η “Φάτνη του Χριστού” στη Αγία Παρασκευή στο Σιδηρόκαστρο (Φωτογραφίες)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Σχεδόν έτοιμο είναι το “Χωριό της Βηθλεέμ” που κατασκευάστηκε στον ελαιώνα του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και έχει ως κεντρικό σημείο την φάντη.

Για μια ακόμη χρονιά η φάτνη μοναδική και εντυπωσιακή δεσπόζει στο κεντρικό σημείο. Με πρωτοβουλία του πατέρα Παύλου Παπαδόπουλος, ιερέα του Ναού, η κυρία Καλλιόπη Σαμαρά και ο κύριος Αναστάσιος Φραγκάκης “έβαλαν” τα δυνατά τους, υλοποιήσαν την ιδέ και το αποτέλεσμα στους δικαιώνει.

Χρειάστηκαν δέκα περίπου ημέρες για να ολοκληρωθεί το “χωριό” έτσι ώστε να αλλάξει η διάθεση των κατοίκων του Σιδηροκάστρου.

Το βράδυ η φάτνη δείχνει τρισδιάστατη και αυτό οφείλεται από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και από τον φωτισμό υπάρχει.

Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική και μας θυμίζει τη Βηθλεέμ, το μέρος που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

“Είναι μια συνέχεια της ιδέας που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια σιγά σιγά γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Θέλουμε να δώσουμε μια νότα χαράς στη μιζέρια που υπάρχει σήμερα για να ανεβάσουμε την ψυχολογία των ανθρώπων που βρίσκεται στα τάρταρα απ’ αυτά που γίνονται. Το χωριό έχει κέντρο τη φάτνη εκεί που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός γύρω γύρω υπάρχουν σπιτάκια, στα οποία μέσα υπάρχουν σκηνές από τη ζωή των Εβραίων της εποχής εκείνης. Σε όλες τις σκηνές υπάρχει η έκπληξη των ανθρώπων βλέποντας το αστέρι της  Βηθλεέμ” αναφέρει με δήλωσή του, ο πατέρας Παύλος Παπαδόπουλος.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Εντυπωσιάζoυν το “Χωριό της Βηθλεέμ” και η “Φάτνη του Χριστού” στη Αγία Παρασκευή στο Σιδηρόκαστρο (Φωτογραφίες) επισκεφθείτε το infonews24.gr