Επιστολή Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στον Πρωθυπουργό: “Να ανοίξουν οι Εκκλησίες”

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Πηγή: romfea.gr

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του μεταφέρει την αγωνία και την πίεση που υφίστανται από τους πιστούς, ενώ παράλληλα επισημαίνει την υποστήριξη της Εκκλησίας προς την Πολιτεία στην προσπάθεια καταστολής της πανδημίας για δέκα μήνες.

“Αντιλαμβανόμεθα το πρόβλημα. Συμμετέχουμε. Εγώ προσωπικά προσέφερα από την περίοδο του Μαρτίου δύο κτίρια σε σας για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου των Σερρών για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Απάντηση ή και ένα μικρό ευχαριστώ δεν έλαβα από κανέναν. Ανεξάρτητα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί της Εκκλησίας. Το ζούμε με τις καθημερινές επιθέσεις. Καραμέλα; Για όλα φταίει η Εκκλησία. Και όμως ουδείς από τα υψηλόβαθμα στελέχη μας υπερασπίστηκε” – τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος προσθέτει: “Όμως ζητούμε το δίκαιο και το αυτονόητο. Να ανοίξουν οι Εκκλησίες. Με όρια, με μέτρα εγώ δεν ξέρω ούτε όμως και όσοι από αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια ξεχνώντας την επιστήμη τους και θέτοντας μόνον όρους ανώδυνους γι’ αυτούς χωρίς να μας λένε το αύτονόητο. Το αντίδοτο. Τη λύση. Το να βγάζουμε νόμους είναι εύκολο. Το να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει πως θα τα τηρήσει όλα αυτά θέλει δουλειά πολλή.”

“Όταν λαμβάνονται κάποια μέτρα, πρέπει να αντιπροσφέρονται στον κόσμο και τα αντίμετρα. Δράσεις, διέξοδοι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Εσείς πάτε φιρί φιρί στις αντιδράσεις. Γιατί; Και σοβαρός είστε και σκεπτόμενος. Επί του προκειμένου θα ήθελα να ερωτήσω: Εφέτος δεν θα εορτάσουμε την Πρωτοχρονιά και την εορτή του Αγίου Βασιλείου; Ε! Δεν είμεθα και αντίχριστοι. Πέρα από τα ρεβεγιόν και τις αγορές δεν υπάρχει κάτι άλλο” υπογραμμίζει ο κ. Μακάριος.

 

 

 
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Επιστολή Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στον Πρωθυπουργό: “Να ανοίξουν οι Εκκλησίες” επισκεφθείτε το infonews24.gr