Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κολυμβητήριο Σερρών

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Οι κύριοι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Σερρών, που βρίσκεται στη κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, το μοναδικό σε λειτουργία στις Σέρρες, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι λιγοστοί υπάλληλοι, οι προπονητές και οι γονείς, ώστε να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Πόσες φορές έχει πλημμυρίσει το κολυμβητήριο, πόσες φορές οι γονείς και οι προπονητές έχουν πάρει κουβάδες και σκούπες για να καθαρίσουν τα αποδυτήρια; Πόσες φορές έχουν δημιουργηθεί λίμνες νερού στις κερκίδες, έχουν πέσει σοβάδες εν ώρα προπονήσεων, έχουν κινδυνεύσει παιδιά; Τα ατυχήματα που κατά καιρούς συμβαίνουν είναι γνωστά σε όλους τους γονείς που έχουν περάσει με τα παιδιά τους από το κολυμβητήριο.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο κολυμβητήριο Σερρών, που είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια σε όλες διαδοχικά τις Δημοτικές Αρχές των Σερρών και όλους τους αρμόδιους, έφθασε κυριολεκτικά στο απροχώρητο υποχρεώνοντας τη σημερινή Αρχή του Δήμου να σταματήσει εκτάκτως τη λειτουργία του, ώστε να αποκατασταθούν οι χρόνιες ζημιές.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το απαράδεκτο γεγονός να βάζουν για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς, για να μεταφέρονται για προπονήσεις οι ομάδες σε γειτονικές πόλεις, καθώς επίσης να αναγκάζονται να σταματήσουν την εκγύμναση τα Άτομα με Αναπηρίες και τα άτομα που κολυμπούν για αποκατάσταση.

Να σημειωθεί πως εδώ και πολλές δεκαετίες το Δημοτικό Κολυμβητήριο Σερρών λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης νέων στο άθλημα της κολύμβησης. Φιλοξενεί τόσο ομάδες κολύμβησης με καθημερινά μαθήματα όσο και αγώνες κολύμβησης.

Ενώ εδώ και πάνω από 15 χρόνια υπάρχουν στην Π.Ε. Σερρών 2 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, που στην ουσία παραμένουν πισίνες για βατράχια και βρύα ( Ροδολίβος και Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας στη πόλη των Σερρών).

Η κατάσταση στο κολυμβητήριο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, που όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν κατά σειρά, αφενός υποβαθμίζοντας τις παροχές στον τομέα του αθλητισμού, αφετέρου μεταφέροντας αρμοδιότητες στις περιφέρειες και τους δήμους, όπως την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, αναγκάζοντας έτσι τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για κάθε υπηρεσία που τους προσφέρεται – και από την άλλη να ανοίξουν τον δρόμο για κέρδη σε αυριανούς επενδυτές και στον τομέα του Αθλητισμού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

– Την πλήρη και ουσιαστική συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητήριου των Σερρών, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες άθλησης στην περιοχή, με κρατική χρηματοδότηση και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

– Να καλύψει το κόστος της συνέχισης της προπονητικής δραστηριότητας των αθλητών και των ομάδων τους.

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κολυμβητήριο Σερρών επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις