Καμία δήλωση από τη Μητρόπολη Σερρών για το «σπάσιμο» της καραντίνας στην εκκλησία Αγ. Αντωνίου

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης κατά την επίσκεψή του, στην πόλη των Σερρών, την περασμένη Δευτέρα, πως υπήρξαν καταγγελίες για «σπάσιμο» της καραντίνας από τον ιερέα και πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στην πόλη των Σερρών και πως τελέστηκε θεία λειτουργία.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μπίνης είχε αναφέρει τα εξής: «Είχαμε μια καταγγελία για συγκέντρωση αρκετών πιστών, στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Να παρακαλέσουμε όλους, τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε για εμάς είναι ευχάριστο να ταλαιπωρούμε περισσότερο τους ανθρώπους εν μέσω κρίσης. Αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Τηρούμε τα μέτρα, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό, τον κορονοϊό. Θα βγούμε απ’ αυτήν την κρίση και αργότερα θα έχουμε τον χρόνο να αξιολογήσουμε τι κάναμε καλά, τι κάναμε κακά και να αναλάβουμε διορθωτικές πρωτοβουλίες. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Τηρούμε τα μέτρα και στις εκκλησίες και παντού».

Άγνοια για το περιστατικό δήλωνε την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Το Infonews24 επικοινώνησε με τα γραφεία της Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτας τονίζοντας πως δεν θα γίνει καμία δήλωση επί του θέματος.

Οπότε άγνωστο παραμένει αν θα εξετάσει η Μητρόπολη το βάσιμο των καταγγελιών που ανέφερε ο κ. Μπίνης.

Πάντως, κατά καιρούς, ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγος, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και μάλιστα έχει εκδώσει και σχετική εγκύκλιο ζητώντας την πιστή τήρηση των μέτρων και τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις της πολιτείας.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Καμία δήλωση από τη Μητρόπολη Σερρών για το «σπάσιμο» της καραντίνας στην εκκλησία Αγ. Αντωνίου επισκεφθείτε το infonews24.gr