Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: «Όχι άλλα επικοινωνιακά σόου»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Τη στάση του Δημάρχου Σερρών απέναντι στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, «στηλιτεύει» με ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή, σε συνέχεια της προσπάθειας να βγάλει λάδι την κυβέρνηση, βρήκε αυτή τη φορά νέο ένοχο για τη διασπορά του ιού, τους πρόσφυγες.
Ακολουθεί πίστα τη γραμμή και την επιχειρηματολογία της ΝΔ, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις τα περί “ατομικής ευθύνης”. Ρίχνει ευθύνες στους νέους, για την διασπορά του κορονοϊού, παρουσιάζοντας τις Σέρρες ως την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται , την πόλη των ατελείωτων γλεντιών.
Ο Δήμαρχος Σερρών το πήγε και ένα βήμα παραπέρα ρίχνοντας ευθύνες, για την διασπορά του ιού στους πρόσφυγες. Κάνει συστάσεις μάλιστα την Δημοτική Αστυνομία για πιο αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους.
Θα περίμενε κανείς αντί να μας κουνάει το δάχτυλο κάθε τρεις και λίγο να μας απαντήσει:
Τι πρωτοβουλίες έχει η πάρει η δημοτική αρχή για την καταδίκη και τη μη εφαρμογή από την Ελλάδα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που κατάντησε την Ελλάδα πεδίο διαλογής ανθρώπινων ψυχών;
Τι πρωτοβουλίες έχει πάρει για να αναδειχτούν οι τραγικές συνθήκες και οι ελλείψεις μέσα στη δομή του Κλειδιού, σε ένα χώρο εξ αρχής εντελώς ακατάλληλο “στην άκρη του πουθενά” για να ζούνε άνθρωποι;
Τι μέτρα προστασίας εν όψη της πανδημίας πήρε για τις προσφυγικές δομές ώστε να στελεχωθούν με γιατρό και νοσηλευτές, να γίνονται τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε προσωπικό και πρόσφυγες; Μέτρα για τα σχολεία (για τα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν έως σήμερα), για την ενίσχυση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των κοινωνικών δομών, για τους εργαζόμενους της πόλης; Για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες οκτώ μήνες τώρα τι έχει πράξει; Έχει γνώση πόσοι είναι οι μακροχρόνιοι άνεργοι και πόσες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης; Μάλλον όλα τα παραπάνω φαίνεται πως δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας από τον κορονοϊό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απαιτείται το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και ενδυνάμωση της φωνής μας για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των εργαζόμενων. Μέτρα προστασίας για τους Έλληνες και μετανάστες καθώς και για τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες επικίνδυνες συνθήκες, ιδιαίτερα στη δομή του Κλειδιού.
Απαιτείται λοιπόν, απομόνωση κάθε μολυσμένης φωνής που ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να αθωώσει όσους βάζουν σε καραντίνα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επιβάλλεται να μπει στο περιθώριο κάθε ακροδεξιά συμμορία και φασιστική κραυγή, καθώς και κάθε αντίστοιχη αντίληψη.
Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Δημοτική Αρχή. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Υγείας και τα αιτήματα των υγειονομικών. Έχει χρέος να προστατέψει όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά νοικοκυριά που πλήττονται από την πανδημία. Να ενημερώσει άμεσα όλο τον πληθυσμό, μέσω των φορέων, των σωματείων και των συλλόγων, να συνδράμει με πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατάστασης».
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: «Όχι άλλα επικοινωνιακά σόου» επισκεφθείτε το infonews24.gr