Λαογραφική έκθεση από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


(Φωτογραφία από το rodopolis.blogspot)

Παλιά αντικείμενα, τα οποία έχουν ιστορία έφεραν μαθητές και μαθήτριες της Β’ & Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης, στην λαογραφική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  Μαρτίου.

Οι μαθητές με καμάρι και χαρά έφεραν από τα σπίτια τους, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους και τα παρουσίασαν το κοινό.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έφεραν τη λάμπα πετρελαίου, το σίδερο με κάρβουνο, το μπρίκι, το αδράχτι, το γουδί, χάλκινα σκεύη, παλιά βιβλία, παλιά ζυγαριά κι άλλα τόσα αντικείμενα που είχαν οι πρόγονοί τους στην καθημερινότητά τους και στις εργασίες τους.

«Τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους και τους ηλικιωμένους του χωριού. Έφεραν τα αντικείμενα στο χωριό και ενημερώθηκαν για την χρήση τους. Με την έκθεση καλλιεργήθηκε η συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά κυρίως οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρήση του κάθε αντικειμένου. Τα παιδιά έβλεπαν τα αντικείμενα και μας ρωτούσαν “όντως χρησιμοποιούσαν αυτά τα αντικείμενα;”. Στόχος είναι να επαναληφθεί η λαογραφική έκθεση και το σχολείο να “ανοιχτεί” στην κοινωνία της Ροδόπολης» αναφέρει η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης Όλγα Φυταγκουρίδου.

*Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του βίντεο το κ. Δαμιανό Υφαντίδη και το Rodopolisblogspot

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Λαογραφική έκθεση από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις