Λύθηκε το πρόβλημα στις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης κατοίκων οικισμών Δήμου Σερρών- Το θέμα ανέδειξε το Infonews24

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Επιλύθηκαν πλήρως τα προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης για την αγορά καυσόξυλων και πέλετ από κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών και ειδικότερα της Ορεινής, της Άνω Βροντούς, του Ξηροτόπου και του Μετοχίου.

Το θέμα ανέδειξε στις 31 Δεκεμβρίου το Infonews24 και αφορούσε στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών Βροντούς, Ορεινής και Ξηροτόπου, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και η αιτιολογία τους είχε αφήσει με το «στόμα ανοιχτό».

Το Υπουργείο Οικονομικών για να καταστήσει κάποιον δικαιούχο του επιδόματος, παίρνει στοιχεία από τη ΔΕΗ, η οποία στους λογαριασμούς που στέλνει στα συγκεκριμένα χωριά, αναγράφει το 62100 ως ταχυδρομικό κώδικα, που είναι της πόλης των Σερρών, ενώ τα χωριά αυτά έχουν 62500.

(Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του Infonews24)

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έθεσε το ζήτημα του αποκλεισμού των εν λόγω δικαιούχων από το σύστημα εξαιτίας εσφαλμένης καταγραφής Ταχυδρομικού Κώδικα των οικισμών, όπου διαμένουν με επιστολή του την προηγούμενη εβδομάδα προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Με την επιστολή ο Δήμαρχος Σερρών αιτήθηκε την επικαιροποίηση των Ταχυδρομικών Κωδικών στους σχετικούς καταλόγους καθώς και την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης για καυσόξυλα και βιομάζα.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Δημάρχου Σερρών από το Υπουργείο Οικονομικών, έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση των Ταχυδρομικών Κωδικών για όλους τους οικισμούς, που καταγράφηκαν προβλήματα. Οι αιτήσεις των δικαιούχων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Λύθηκε το πρόβλημα στις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης κατοίκων οικισμών Δήμου Σερρών- Το θέμα ανέδειξε το Infonews24 επισκεφθείτε το infonews24.gr