Μοναδικοί σχεδιασμοί από ψαρόνια πάνω από την Κερκίνη (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:Χιλιάδες μαυροπούλια ή αλλιώς ψαρόνια πετούσαν πάνω από την Λίμνη Κερκίνη και πραγματοποιούσαν εκπληκτικούς σχεδιασμούς με το πέταγμά τους προσφέροντας ένα ωραίο θέαμα στους κατοίκους της περιοχής.

Η εικόνα που κατέγραψε το #Εθνικό_Πάρκο_Λίμνης_Κερκίνης θύμισε σε πολλούς την ταινία “Τα Πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ αφού τα πτηνά γέμισαν τον ουρανό.

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
Το ψαρόνι στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.
Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια. Αυτά τα είδη πουλιών αρχίζουν να αναπαράγονται από τις αρχές της άνοιξης ως τις αρχές του καλοκαιριού.
Βίντεο από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Μοναδικοί σχεδιασμοί από ψαρόνια πάνω από την Κερκίνη (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr