Ο Δημήτρης Χύτας μιλά στο Infonews24 για τη δήλωσή του για τον Αλ. Τσίπρα που έγινε viral (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου

«Σας αδικήσαμε. Και εγώ σας αδίκησα. Λέω ο Τσίπρας είναι εθνικόφρονας με την καλή έννοια, αγαπά την πατρίδα και το κυριότερο δεν είναι λαμόγιο. Αυτήν την εκτίμηση έχω κάνει εγώ στα 67 προς 68 μου χρόνια…».
Αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρης Χύτας, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε πραγματικά viral μέσα σε λίγη ώρα, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του τελευταίου στις Σέρρες.

Από χθες, ο ίδιος έχει δεχθεί «καταιγισμό» τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, ενώ σήμερα ο κ. Χύτας μίλησε στο Infonews24, για το πώς «υποδέχθηκε» το γεγονός της ιδιαίτερης… δημοφιλίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Χύτας διευκρίνισε καταρχάς πως συμμετείχε με τον θεσμικό του ρόλο, αυτόν του Προέδρου ενός μικρού οργανισμού παροχής άρδευσης, του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.

«Ο λόγος που πήγα, μου ζήτησαν να χαιρετίσω την παρουσία του κ. Τσίπρα στην περιοχή μας και περιποιεί τιμή για μένα ότι μου το ζήτησαν και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνω. Αν λέτε για τον επίλογο της τοποθέτησής μου, καταρχάς θεωρώ ότι λίγο αδικούμαι, διότι η ουσία της παρουσίας μου ήταν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 ενέταξε έργα εγγειοβελτιωτικά στην Ελλάδα ύψους 490 εκατομμυρίων ευρώ και πλησιάζουμε τον Ιούλιο του και δεν έχει κινηθεί τίποτα πανελλαδικά. Είπα στον κ. Τσίπρα, εμένα με ενδιαφέρει το έργο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας που είναι 6,5 εκατομμύρια ευρώ, αφορά μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, νερού και ένα φωτοβολταϊκό στη λογική του net metering και 1.500 τηλεκάρτες. Θεωρώ ότι αιφνιδιάστηκε και παρόλο ότι επίμονα μου τόνιζε ότι θα το αναδείξει το θέμα. Στον επίλογο της παρουσίας μου είπα και κάτι ανθρώπινο και ως μια εξομολόγηση. Δεν θεωρώ, αυτό που λένε, ότι του ζήτησα συγνώμη, αλλά είναι μια εκτίμηση δική μου. Είπα ‘κ. Πρόεδρε σας αδικήσαμε’, του είπα φυσικά ότι ιδεολογικά απέχουμε, με διέκοψε και μου είπε ότι όταν το στομάχι είναι άδειο, η ιδεολογία πάει περίπατο. Του είπα ότι- ίσως αυτό λέτε ότι έπαιξε πολύ- ‘θεωρώ ότι σας αδικήσαμε και σας αδίκησα και προσωπικά τα χρόνια της πρωθυπουργίας σας’. Μετά την παρέλευση των χρόνων και βλέποντας πιο ψύχραιμα την υπόθεση είπα το εξής ‘θεωρώ ότι είστε εθνικόφρων, με την καλή έννοια’ και κάπου παρεξηγήθηκα ‘και εννοώ όχι με την έννοια του λοιδωρημένου όρου εθνικόφρων, αγαπάτε την πατρίδα και δεν είστε λαμόγιο’» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Χύτας, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν είναι διαδικτυακός, δεν έχει σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι περισσότερο παραδοσιακός τύπος, αλλά του μετέφεραν φίλοι και γνωστοί πως η δήλωσή του «έπαιξε» πολύ.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νιγρίτας διευκρίνισε πως όποιος Πρόεδρος κόμματος κι αν ήταν στην περιοχή, ο ίδιος θα πήγαινε: «Εννοείται πως θα πήγαινα και είπα ότι δεν περιποιεί τιμή σε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία επικαλείται το κόστος ενέργειας και όταν αυτή μας η πρόταση η οποία έλαβε την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα, είναι 100% χρηματοδοτούμενη, να μην προχωρά».

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Ο Δημήτρης Χύτας μιλά στο Infonews24 για τη δήλωσή του για τον Αλ. Τσίπρα που έγινε viral (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις