Ο Δήμος Σερρών θα τιμήσει την Σερραία Πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα με το Χρυσό Μετάλλιο

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, θα τιμήσει ο Δήμος Σερρών. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών θα απονείμει στην Πρόεδρο του ΣτΕ, το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σερρών.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών. Εισηγητής του θέματος είναι ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σερρών Νίκος Κουφοτόλης.

Η πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα είναι Σερραία στην καταγωγή. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι πτυχιούχος της  Νομικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Με υποτροφία της ελβετικής κυβερνήσεως,  παρακολούθησε για δύο χρόνια  μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της  Γενεύης (ελβετικό συνταγματικό δίκαιο και δημόσιο οικονομικό  δίκαιο).

Το 1982 διορίσθηκε  δικηγόρος Αθηνών και εργάσθηκε ως δικηγόρος  μέχρι  του  διορισμού της ως εισηγητού, κατόπιν διαγωνισμού,  στο  Συμβούλιο της Επικρατείας το 1984. Προήχθη σε Πάρεδρο το έτος 1991. Το 1997, στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής της αδείας, παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College of London) μεταπτυχιακές σπουδές  στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στο δίκαιο του περιβάλλοντος (διεθνές και ευρωπαϊκό) και έλαβε Μaster στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Προήχθη σε Σύμβουλο το έτος 2004, σε Αντιπρόεδρο του 2019 και σε Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2022.  Υπηρέτησε διαδοχικά σε πέντε από τα Τμήματα του Δικαστηρίου.
Διετέλεσε διδάσκουσα στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών  από το 2004 έως το 2020  σε προγράμματα επιμόρφωσης σε διαφόρους τομείς του ουσιαστικού και δικονομικού διοικητικού δικαίου και έχει μετάσχει με εισηγήσεις της σε συνέδρια και ημερίδες δημοσίου δικαίου.

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Ο Δήμος Σερρών θα τιμήσει την Σερραία Πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα με το Χρυσό Μετάλλιο επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις