Οικονομική Επιτροπή Σερρών: Ενέκρινε δαπάνη 5.600€ για μάσκες σε μαθητές τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Το ποσό των 5.642,00 € με Φ.Π.Α., για την προμήθεια υφασμάτινων μασκών με τύπωμα λογότυπο του Δήμου Σερρών για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Σερρών, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, στις 20 Νοεμβρίου.

Στην απόφαση αυτή ψήφισαν «όχι» η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και οι κύριοι Βασίλης Χρυσανθίδης και Παντελής Χράπας.

Η κ. Μητλιάγκα και ο κ. Χρυσανθίδης επεσήμαναν συγκεκριμένα:
«Θεωρούμε περιττή τη δαπάνη άλλων 5.642,00 € από τα διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την προμήθεια μασκών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου. Διανύουμε πλέον την τρίτη εβδομάδα που τα σχολεία είναι κλειστά (χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν) και ήδη στα σχολεία η μάσκα είναι υποχρεωτική από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το κόστος της μάσκας είναι μικρό και οι περισσότερες οικογένειες μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψή του. Γι’ αυτές που δεν μπορούν, μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα από τον διευθυντή κάθε σχολείου. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη να μοιραστούν μάσκες στα σχολεία, εφ’ όσον μάλιστα δεν υπάρχει και τέτοιο εκπεφρασμένο αίτημα των σχολικών μονάδων. Οι περισσότερες από τις μάσκες που ήδη μοιράστηκαν στα σχολεία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές, οπότε και θεωρούμε το έξοδο περιττό. Αντιθέτως, πιθανόν να υπάρχουν ανάγκες σε άλλο εξοπλισμό (π.χ. σε παιδιά που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά το κόστος αγοράς κάποιας συσκευής για την παρακολούθηση των μαθημάτων από το webex). Αυτό θα έπρεπε να διερευνηθεί».

Ο κ. Χράπας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι τα σχολεία είναι κλειστά και δεν είναι γνωστό σε ποιους θα διατεθούν οι μάσκες και πότε θα γίνει αυτό.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Οικονομική Επιτροπή Σερρών: Ενέκρινε δαπάνη 5.600€ για μάσκες σε μαθητές τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά επισκεφθείτε το infonews24.gr