Περιοδεία σε Δήμους και χωριά της Π.Ε. Σερρών από κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών την Κυριακή 17/9/2023 με τους υποψήφιούς τους ή παρουσίασαν τις θέσεις της παράταξης.
Παρουσιάσεις έγιναν στη Σιντική και στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά.

Στη Σιντική
Παρουσιάστηκε στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 17/9/2023 στο ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Σιντικής, ενώ ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και της περιφέρειας των Σερρών για τις περιφερειακές εκλογές, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σωτήρη Αβραμόπουλο για την Κεντρική Μακεδονία.
Ξεκινώντας ο Χρήστος Σοφιάδης στην παρέμβασή του ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και την έλλειψη πρόληψης και σχεδίου πυροπροστασίας για την περιοχή.
Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Ιωαννίδου στην ομιλία της παρουσίασε τους βασικούς άξονες και τις θέσεις της λαϊκής συσπείρωσης, ασκώντας κριτική στην μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, προβάλλοντας τις παρεμβάσεις και τη δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης, την προηγούμενη τετραετία.
«Στόχος μας στις εκλογές του Οκτώβρη είναι να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα στέκονται μαζί με τον λαό στην πρώτη γραμμή της πάλης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές, προοδευτικοί, έντιμοι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στο πλάι των εργαζομένων όλου του λαού, που πρωτοστατούν στους αγώνες, ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου, των γενιών που έρχονται, των νέων που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη ζωή τους.

Στον Εμμανουήλ Παπά
Μαζική συμμετοχή κόσμου είχε η πρώτη σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Εμμανουήλ Παππά στο Νέο Σκοπό στο «Σοκολατίνο». Στην ομιλία του ο Στέργιος Νικητόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, έθιξε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τον τόπο, ανοίγοντας τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο. Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε ο Θοδωρής Σταϊκόπουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Σερρών, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ερχόμενη απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και από άλλους δημότες. Στη συζήτηση απασχόλησαν θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, το περιβάλλον και η προστασία του, οι δομές που αφορούν την φροντίδα παιδιών, η κατάσταση στα σχολεία κ.α..
Κλείνοντας, εκφράστηκε αισιοδοξία και ελπίδα για τη συνέχεια της μάχης μπροστά στις εκλογές στις 8 του Οκτώβρη.

Στην Αμφίπολη
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής, την υποψήφια Δήμαρχο για το Δήμο Αμφίπολης Άντσιου Άννα και την Μπούμπα Αλεξία, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, περιόδευσε σε χωριά του Δήμου Αμφίπολης, Κορμίστα και Ηλιοκώμη, Στις συζητήσεις που έγιναν, κεντρικό ζήτημα από τους κατοίκους ήταν οι παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που χρήζει η πλειοψηφία των δημοτών, η υποστελέχωση του δήμου στις κοινωνικές υπηρεσίες, τα έργα υποδομών, όπως επίσης και τα τεράστια χρέη σε ΔΗΚΕΔΑ, ΦΟΣΔΑ, ΔΕΗ που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι δημότες. Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι μεγάλη πρόκληση, ειδικά στην Κορμίστα, να εμφανίζονται «ναζιστικά μορφώματα», με τον «μανδύα» του «εθελοντισμού» και να μην παίρνουν θέση όλες οι παρατάξεις που φιλοδοξούν να διοικήσουν το δήμο, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη Νέα Ζίχνη
Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ζίχνης πραγματοποιήθηκε την με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Μπρούντζιου Ζωή στα χωριά Ν. Zίχνη και Δραβήσκο.

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Περιοδεία σε Δήμους και χωριά της Π.Ε. Σερρών από κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις