Πετυχημένο το 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Με μεγάλη επιτυχία «στέφθηκε» η μεγαλειώδης διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου, στο Ροδολίβος.

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης Δήμου Αμφίπολης διοργανώθηκε από το Δήμο Αμφίπολης και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η έναρξη του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης πραγματοποιήθηκε με μια μεγαλειώδη εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των πρωτοβυζαντινών εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης.

Η εκδήλωση της έναρξης περιελάμβανε χαιρετισμό και ομιλίες με θέμα τον Τύμβο Καστά του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Ελένη Δουνδουλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, του Δημάρχου Αμφίπολης Φραστανλή Στέργιο και της Προϊσταμένης Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Δήμητρα Μαλαμίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αρχαιολόγος & Ανασκαφέας του «Τύμβου Καστά» – Τομεάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Κατερίνα Περιστέρη και ο Διευθυντής της UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και του Διεθνούς οργανισμού International Action Art Γιώργος Τσούκαλης.

Οι επόμενες ημέρες του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης περιλάμβαναν τις εξής ομιλίες:
– Δρ Μιχάλης Λεφαντζής, Αρχιτέκτων – Μηχανικός του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα «Η Αρχιτεκτονική του Τύμβου Καστά»,
– η Αρχαιολόγος & Ανασκαφέας του «Τύμβου Καστά» – Τομεάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Κατερίνα Περιστέρη με θέμα “Τύμβος Καστά”,
– ο Διευθυντής της OUNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και του Διεθνούς οργανισμού International Action Art Γιώργος Τσούκαλης, μίλησε για την σημαντικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και για τον πολυετή αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία.

Οι βραδιές του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης ήταν γεμάτες μουσικά χρώματα και μελωδίες. Τη μουσική επιμέλεια είχε η Μίσχου Χρυσούλα, μουσικολόγος, βιολονίστα, σοπράνο, συνθέτης και συμμετείχαν οι καλλιτέχνες του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης.

Παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 – Τελετή Έναρξης 1ου Συμποσίου Τέχνης – “Βραδιά όπερας και βιολιού” σε έργα των: Puccini, Satie, Verdi, Caccini, Offenbach, Θεοδωράκη, Σακελλαρίδη, Παπαθανασίου, Piazzola, Gardel κ.ά.
Φωνή – βιολί: Χρυσούλα Μίσχου, πιάνο: Καλλιόπη Αλτιντασιώτη
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 – “Βραδιά τραγουδιού και σαξοφώνου” σε γνωστές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες
Τραγούδι: Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου
Σαξόφωνο: Βασίλης Μυλωνάς
Στο πιάνο συνόδευσε η Χρυσούλα Μίσχου
Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 – μουσικό πρόγραμμα από Ελληνικές και διεθνείς έντεχνες και ποπ επιτυχίες
Τραγούδι: Ελευθερία Λάσκαρη
Συμμετέχει στο σαξόφωνο ο Βασίλης Μυλωνάς
Στο πιάνο συνόδευσε η Χρυσούλα Μίσχου
Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 – Τελετή λήξης του 1ου Συμποσίου Τέχνης του
Δήμου Αμφίπολης – Ελληνικό και Διεθνές τραγούδι συνδυασμένο με ήχους βιολιού, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής
Φωνή/βιολί/πιάνο/pc/επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Χρυσούλα Μίσχου

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Πετυχημένο το 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις