Σε κακή κατάσταση ο δρόμος και οι γέφυρες στην Κ. Καμήλα- «Στόχος η ασφαλής διέλευση των οδηγών» τονίζει ο Πρόεδρος (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Σε κακή κατάσταση βρίσκονται τόσο ο δρόμος, όσο και οι 3 γέφυρες προς Άνω Καμήλα- Μητρούσι, γεγονός που έχει προβληματίσει τους κατοίκους, αλλά και την κοινοτική αρχή της Κάτω Καμήλας, του Δήμου Σερρών.

Όπως δήλωσε στο Infonews24, ο Πρόεδρος της Κάτω Καμήλας Γιώργος Πάντσιος, από το Σεπτέμβριο του 2019 ως πρόεδρος της Κάτω Καμήλας για δεύτερη τετραετία, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε από συνδημότες και φίλους, τέθηκαν ορισμένες προτεραιότητες.

Μία από αυτές ήταν και η ασφαλής διέλευση των δημοτών από τις 3 γέφυρες προς Άνω Καμήλα- Μητρούσι, που θα επιτευχθεί με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, την ασφαλτόστρωση και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Πάντσιο, το πρώτο βήμα που έγινε ήταν να έρθει σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών, ενημερώνοντάς τους για τα συγκεκριμένα θέματα.

Μετά από έλεγχο, η τεχνική υπηρεσία απεφάνθη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος και οι γέφυρες, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του 1956 υπάγονται στη Νομαρχία, δηλαδή στη σημερινή Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

«Οπότε οποιαδήποτε εργασία πρόκειται να εκτελεσθεί, αρμόδιος φορέας είναι η Π.Ε. Σερρών για την αποκατάσταση και συντήρηση δρόμου και γεφυριών κι όχι ο Δήμος Σερρών,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κάτω Καμήλας.

Το επόμενο βήμα ήταν να έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, προκειμένου να τεθεί το αίτημα στην τεχνική υπηρεσία της Π.Ε.

«Ο κ. Σπυρόπουλος ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας ανέθεσε στον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο, αυτοψία. Προς τιμήν του υπευθύνου Αλέξανδρου Τάτλη, ανταποκρίθηκε αμέσως και διαπίστωσε το πρόβλημα. Αποφάσισε να εντάξει το αίτημά μας στο διαγωνισμό της τεχνικής υπηρεσίας, ο οποίος ναι μεν εγκρίθηκε αλλά, ελέω κορονοϊού, σταμάτησαν σχεδόν όλα τα προγράμματα της Περιφέρειας. Πριν από 15 ημέρες, όμως, μας ενημέρωσαν ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν, πρώτα ο Θεός, αρχές Μαρτίου» επεσήμανε μιλώντας στο Infonews24 ο κ. Πάντσιος, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα, με συγκεκριμένους- όπως φαίνεται- αποδέκτες: «Συμπερασματικά απαντάμε σε κάποιους που βιάστηκαν να μας κρίνουν με σχόλια, διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, ότι η κοινότητα Κάτω Καμήλας αγωνίζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό των συνδημοτών της».

Όσον αφορά στις υπόλοιπες προτεραιότητες της κοινοτικής αρχής, ο Πρόεδρος Γ. Πάντσιος, υπογράμμισε πως το βασικότερο, που είναι και από τα πιο «μελανά» προβλήματα, είναι η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό.

Ξεκίνησε επί δημαρχιακής θητείας του Πέτρου Αγγελίδη, προκηρύχθηκε το έργο και ο κ. Πάντσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκτέλεσή του θα ξεκινήσει, καθώς λόγω κορονοϊού είχε διακοπεί, αρχές Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα έργο αρκετά κοστοβόρο και έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο πρόγραμμα που θα καλύψει τη δαπάνη.

Ωστόσο, κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητο, καθώς θα λύσει προβλήματα της καθημερινότητας.

«Επίσης, έχει γίνει αίτημα, περιμένουμε τη χρηματοδότηση, για τα δύο στραγγιστικά κανάλια που περικλείουν την κοινότητα Κάτω Καμήλας. Κάποιος ανέφερε ότι δεν καθαρίστηκαν ποτέ. Θα τον απογοητεύσω λέγοντας ότι το Ιούνιο 2015 και το 2018 καθαρίστηκαν, ενώ απομακρύνθηκαν και τα μπάζα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Κάτω Καμήλας Γιώργος Πάντσιος.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Σε κακή κατάσταση ο δρόμος και οι γέφυρες στην Κ. Καμήλα- «Στόχος η ασφαλής διέλευση των οδηγών» τονίζει ο Πρόεδρος (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr