Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας: Όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος υπέγραψαν τη Συνθήκη Ειρήνης

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας είναι σιδηροδρομικός σταθμός στη Βυρώνεια του νομού Σερρών. Βρίσκεται έξω από τον οικισμό. Ο σταθμός άνοιξε το 1896 και εξυπηρετείται από τα υπεραστικά τρένα ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 1913, ο σταθμός αποτελούσε έδρα του στρατηγείου του Ελληνικού στρατού. Στο χώρο του σταθμού ο βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, υπέγραψαν τη συνθήκη ειρήνης με την ηττημένη πλευρά, τη Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο σταθμός διέθετε γερμανική φρουρά, εναντίον της οποίας επιτέθηκαν δυνάμεις του ΕΛΑΣ την 20ή Αυγούστου του 1944.

Σήμερα, ο σταθμός αποτελεί χώρο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και πιο συγκεκριμένα λειτουργεί ως κατάστημα εστίασης.

Πηγή: wikipedia.org 

 

Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας: Όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος υπέγραψαν τη Συνθήκη Ειρήνης επισκεφθείτε το infonews24.gr

Ακολουθήστε τον ΑΚΑΝΕ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις