Σωματείο Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών: “Να ανοίξουν τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές”

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


“Να ανοίξουν τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές της χώρας” ζητά, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας με επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και στην Γεν. Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Γραφείο Γενικού Γραμματέα Σταμπουλίδη Παναγιώτη. “Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό καθώς και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα για να μην υπάρχουν ανισότητες και αδικίες σε βάρος ανθρώπων που ζουν από ένα μεροκάματο” υπογραμμίζει, η Ομοσπονδία.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ή έμμεση επιβεβαίωση για την ασφάλεια των λαϊκών αγορών και μία αδικία.

Από την αρχή της πανδημίας, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο διαλαλούμε τη μέγιστη ασφάλεια που προσφέρουν στους καταναλωτές – πολίτες οι λαϊκές αγορές.

Τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας σε συνδυασμό με τον υπαίθριο τρόπο λειτουργίας τους είναι μία ακόμα ασπίδα στον αγώνα κατά του κορονοϊου.

Μόλις πρόσφατα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, υιοθετώντας και τις εισηγήσεις των ειδικών, αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη μέθοδο του click – away για τις αγορές εν΄ όψει Χριστουγέννων. Η κυρίαρχη προσπάθεια σαφής: Να μην υπάρξει συνωστισμός σε κλειστούς χώρους. Κάτι που λαϊκές αγορές έχουν από τη φύση της λειτουργίας τους, επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την ασφάλεια που παρέχουν στη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή και ενώ οι πωλητές των λαϊκών αγορών με πωλούμενα είδη τα είδη ρουχισμού και τα βιομηχανικά είδη δεν δραστηριοποιούνται, προκειμένου να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, προς τα εμπορικά καταστήματα, βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Τα καταστήματα ακόμα και με το σύστημα click – away θα λειτουργήσουν, ενώ αυτοί θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα, καθώς τους απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριοποίηση.

Αυτό τώρα δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των πωλητών λαϊκών αγορών, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα; Δεν πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να βρουν επιτέλους έναν τρόπο για να αποκτήσουν στις τόσο δύσκολες συνθήκες που ζούμε ένα εισόδημα;

Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό καθώς και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα για να μην υπάρχουν ανισότητες και αδικίες σε βάρος ανθρώπων που ζουν από ένα μεροκάματο.




Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Σωματείο Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών: “Να ανοίξουν τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές” επισκεφθείτε το infonews24.gr