Στα σημεία «αιχμής» του Στρυμόνα ο Αντιπεριφερειάρχης- Π. Σπυρόπουλος: «Υπό έλεγχο, αλλά ρευστή η κατάσταση» (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Την έλλειψη ενημέρωσης από τη γειτονική Βουλγαρία, όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί εκεί και που επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας και ειδικότερα τους νομούς Σερρών και Έβρου, μέσω των ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Έβρου, «καυτηριάζει» ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, με δηλώσεις του στο Infonews24.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο, ενώ η γειτονική χώρα φαίνεται να αγνοεί συνεχώς τις εκκλήσεις και προσκλήσεις της χώρας μας, για έλεγχο των υδάτων και ενημέρωση.

Ο κ. Σπυρόπουλος, έχοντας εικόνα από όλη την περιφερειακή ενότητα, τόνισε πως οι βροχοπτώσεις έχουν σταματήσει από το μεσημέρι στις Σέρρες και πάνω που «φάνηκε» μια… νότα αισιοδοξίας, έφτασε ενημέρωση από την Ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, στις 15:30, πως στη γειτονική χώρα δεν γίνεται έλεγχος των νερών.

«Προσπαθήσαμε να έχουμε επικοινωνία με τη Βουλγαρία, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ήταν δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους. Είχαν, βέβαια, τα δικά τους προβλήματα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Το Infonews24 επικοινώνησε με τον κ. Σπυρόπουλος στις 21:00 και την ώρα εκείνη βρισκόταν στη γέφυρα της Βυρώνειας, ελέγχοντας την κατάσταση και τα νερά του Στρυμόνα. Στη δεδομένη στιγμή, το νερά είχαν σταθεροποιηθεί, ωστόσο γεγονός είναι πως είναι μεγάλες οι ποσότητες νερού που έρχονται από τη Βουλγαρία.

«Αν δεν είχαμε αυτές τις δομές που έχουμε, θα αντιμετωπίζαμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δείχνει τάση σταθεροποίησης, αλλά θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες δύο με τρεις ώρες. Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής και βρισκόμαστε στα σημεία επί τόπου. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά επαναλαμβάνω πως είναι ρευστή η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, αλλά σας λέω ειλικρινά, δεν ελέγχουν οι γείτονές μας την κατάσταση των νερών του Στρυμόνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την κατάσταση, όσον αφορά στα νερά, απλώς δεν έχουμε πληροφόρηση σε ποια κατάσταση είναι» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Στα σημεία «αιχμής» του Στρυμόνα ο Αντιπεριφερειάρχης- Π. Σπυρόπουλος: «Υπό έλεγχο, αλλά ρευστή η κατάσταση» (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr