Στις 5 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


(Φωτογραφία αρχείου)

Στις 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Θα ξεκινήσουν συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ κατά τόπους στα χωριά και ακολούθως, στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν όλα στη διασταύρωση του ΟΣΕ, στην περιμετρική οδό και θα οδηγηθούν στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Τα βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι:
• Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω covid-19,
• Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες- από τις πρόσφατες πλημμύρες- παραγωγούς,
• Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ,
• Να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες, που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμη περισσότερο.
• Να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που «έπεσαν» θύματα παραπλάνησης και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα οικονομικό αδιέξοδο.

«Η Έμιλυ Ντίκινσον είπε πως ‘είναι καλύτερα να είσαι το σφυρί παρά το αμόνι’ και οι αγρότες ενωμένοι θα είμαστε το ‘σφυρί’ που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των καλύτερων επαγγελματικών συνθηκών και της δίκαιης απόδοσης όσων δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά ταυτόχρονα θα συνθλίψει όσους σταθούν εμπόδιο και αντιμετωπίζουν τον κλάδο μας ως δεδομένο, με ψηφοθηρικά κίνητρα και ως επαγγελματίες- πολίτες τρίτης κατηγορίας. Γι’ αυτό το λόγο προχωρούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην πόλη των Σερρών και καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που θα γίνει την ημέρα εκείνη» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι Σερραίοι αγρότες, καλώντας- παράλληλα- τους συναδέλφους τους να δώσουν το παρόν.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Στις 5 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών επισκεφθείτε το infonews24.gr