Το μυστήριο της λίμνης Κερκίνης: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι εμφανίσθηκαν στον πυθμένα (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν οι λίγοι τυχεροί, σε συγκεκριμένο σημείο της λίμνης Κερκίνης, συγκεκριμένα κοντά στο Μανδράκι, ενώ για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται το πόσο μεθοδικά και οργανωμένα «εργάζεται» η φύση, η οποία δεν παύει στιγμή να μας εκπλήσσει.

Εκατοντάδες, τέλεια σχηματοποιημένοι κύκλοι, έκαναν την… εμφάνισή τους, στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνης, όπως φαίνονται και στη φωτογραφία που ανάρτησε η επιχείρηση «Limneo Hotel Kerkini Lake».

Φυσικά προκάλεσε την περιέργεια και πλήθος ερωτημάτων το φαινόμενο αυτό.

Το Infonews24 επικοινώνησε με τον Γενικό Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη, ο οποίος εξήγησε το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Ναζηρίδη, απ’ ότι φαίνεται είναι σε περιοχές που έχει υδρόβια βλάστηση και σο κέντρο του κύκλου είναι το σημείο που βρίσκεται η ρίζα των φυτών, που φυσιολογικά είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι κι έτσι με μια ψιλή βροχή σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια.

«Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει» δήλωσε ο κ. Ναζηρίδης.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Το μυστήριο της λίμνης Κερκίνης: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι εμφανίσθηκαν στον πυθμένα (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr