Β. Παπαμιχάλης: «Απειλούνται ζωές στο νοσοκομείο- Λειτουργεί εκτός ορίων ασφαλείας» (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

«Ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων έχει ξεκινήσει με την παραίτηση και δεύτερου αναισθησιολόγου, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σήμερα δήλωσε παραίτηση και δεύτερος αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, μετά τη διευθύντρια, η οποία παραιτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε και για τις δύο παραιτήσεις, καθώς είχαν προειδοποιήσει οι γιατροί ότι θα παραιτηθούν.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών μένει μία αναισθησιολόγος, η οποία είναι επικουρική γιατρός και η σύμβασή της λήγει την επόμενη Δευτέρα. Η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος πήρε τη μόνιμη θέση που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο, αλλά ακόμη δεν εκδόθηκε το ΦεΚ του διορισμού της.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.) υπάρχει ο κίνδυνος από την επόμενη Δευτέρα να μην υπάρχει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο.

«Με την παρούσα σύνθεση που έχει το αναισθησιολογικό τμήμα, η λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών είναι εκτός ορίου ασφαλείας. Δεν μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια κανένα νοσοκομείο το οποίο δεν έχει αναισθησιολόγο σε εφημερία και υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος. Εμείς ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι κάτι που ήταν γνωστό, δεν πέσαμε από τα σύννεφα, το διεκδικούμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο και πέντε, υπάρχει κίνδυνος να απειλούνται ζωές στο νοσοκομείο, εφόσον δεν υπάρχει αναισθησιολόγος σε εφημερία και καλούνται η διοίκηση, η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας να δώσουν λύση σήμερα, ούτε καν αύριο, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιχάλης.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ. έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, το νοσοκομείο Σερρών δεν μπορεί να παρέχει δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και μπορεί να λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο μόνο, εφόσον δεν έχει αναισθησιολόγο σε εφημερία.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Β. Παπαμιχάλης: «Απειλούνται ζωές στο νοσοκομείο- Λειτουργεί εκτός ορίων ασφαλείας» (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr