Ξεκίνησαν εκ νέου τα μαθήματα στα δημοτικά-Ελάχιστοι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν τεστ στις Σέρρες (Βίντεο)

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:


«Χτύπησε» και πάλι το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές των δημοτικών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσα μετά από δύο μήνες. Οι μαθητές πέρασαν τον κατώφλι των σχολικών μονάδων φορώντας τις προστατευτικές μάσκες τους και τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό θα έπρεπε να προηγηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού έτσι ώστε να προσέλθουν στις τάξεις με ασφάλεια. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην Π.Ε. Σερρών αφού όπως δήλωσε στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα και στο Ράδιο Σιντική 92,1 FM, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου ελάχιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί που έκαναν γρήγορα τεστ καθώς έκαναν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα και τους ήρθε απαντητικό μήνυμα  για ραντεβού για τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κύριος Στεφάνου θα έπρεπε οι δήμου του Νομού Σερρών να αναλάβουν πρωτοβουλία για μαζικούς ελέγχους όπως έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Καλαμαριάς Θεσ/νικης και σε άλλους δήμους. «Σε επίπεδο Νομού δεν έχουν γίνει μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς ακόμα. Κάποιοι συνάδερφοι έκαναν τεστ από την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα. Μέχρι χθες ελάχιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί που πήγαν και έκαναν τεστ. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι γι’ αυτή την εβδομάδα από τα μηνύματα που έλαβαν μετά από αίτηση που έκαναν. Θα έπρεπε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είχε αναλάβει πρωτοβουλία για μαζικούς ελέγχους όπως έγιναν σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έκαναν πάνω από 3.500 εκπαιδευτικοί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία όπως έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Ήπειρο. Θα έπρεπε τουλάχιστον το 60% με 70% των εκπαιδευτικών να είχαν κάνει ήδη τεστ. Εδώ και καιρό είχαμε ζητήσει με έγγραφο μας από τους δημάρχους να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για μαζικά τεστ» ανέφερε ο κύριος Στεφάνου.

Σύμφωνα, με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών το ξεκίνημα των σχολείων γίνεται με τους όρους που είχε γίνει και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών για να μην υπάρχει συνωστισμός

«Το ξεκίνημα γίνεται με τους όρους που είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο ενώ υπάρχουν αυτή την περίοδο κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα τη σχολική μονάδα. Κάθε σχολείο έχει κάνει το δικό του πρόγραμμα σε ότι αφορά την χρονική προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών για να μην συνωστίζονται» Σε ότι αφορά τον αερισμό των τάξεων θα γίνεται στα διαλείμματα όπως γινόταν είπε ο κύριος Στεφάνου και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα, με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ανα 20 λεπτά θα πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα βέβαια ανάλογα με την θερμοκρασία. Θα φανεί αυτό στην πράξη. Ο αερισμός θα γίνεται κανονικά και στις σχολικές αίθουσες και στους διαδρόμους των σχολείων» σημείωσε ο Πασχάλης Στεφάνου.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Ξεκίνησαν εκ νέου τα μαθήματα στα δημοτικά-Ελάχιστοι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν τεστ στις Σέρρες (Βίντεο) επισκεφθείτε το infonews24.gr