Συνέντευξη της Διαμάντως Φραγγεδάκη στο ΚΡΗΤΗ ΤV

Browse By

Κοινοποιήστε το άρθρο:Σοκαρισμένη η Κρήτη, όπως και όλη χώρα με το χαμό του νέου παιδιού ηλικίας 25 ετών μετά από μάχη με τον κορονοϊό.

Μιλώντας για το θλιβερό αυτό γεγονός στο ΚΡΗΤΗ ΤV, η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Παρατηρητής» στις Σέρρες Διαμάντω Φραγγεδάκη αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός Σερρών λόγω της πανδημίας. Επισήμανε πως τα ποσοστά της τελευταίας εβδομάδας ήταν αρνητικά παρά τον παρατεταμένο εγκλεισμό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους λόγους που δείχνουν να μην υπήρξε μέριμνα ούτε από υγειονομικής πλευράς (Νοσοκομείο, ΜΕΘ κ.α.) ούτε σε ευρύτερο επίπεδο ελεγκτικών μηχανισμών, η δημοσιογράφος υπογράμμισε πως σήμερα διανύουμε την πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Έστω και τώρα τόνισε, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική.

Φεύγει ο Νοέμβρης και ακόμη δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις. «Το σύστημα υγείας στις Σέρρες δουλεύει γιατί κάποιοι άνθρωποι υπερβάλουν εαυτόν με αυτοθυσία σε βάρος της υγείας και της οικογένειας τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Διαμάντω Φραγγεδάκη.

Η Σερραία εκδότρια ευχαρίστησε τις οικογένειες των Κρητών των οποίων τα κορίτσια τους ήρθαν να συνδράμουν στη Βόρειο Ελλάδα, όπως οι πρόγονοι τους στο Μακεδονικό αγώνα με θάρρος και δυναμισμό. «Το παράδειγμα τους», είπε, «ενίσχυσε ψυχολογικά αλλά και ουσιαστικά τους συναδέλφους στην άνιση μάχη κατά της νόσου».

Σε σχετική παρότρυνση του δημοσιογράφου στο κανάλι της Κρήτης, η Σερραία δημοσιογράφος έκανε έκκληση να ληφθούν εκεί τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, όσο οι θερμοκρασίες στην Κρήτη και οι συνθήκες είναι ικανές για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της επικείμενης νόσου,

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι ελεγκτικοί τομείς θα πρέπει να μείνουν υπεράνω πιέσεων και υποδείξεων από τους μηχανισμούς της νύχτας που ελέγχουν τους χώρους διασκέδασης. Μόνο έτσι θα σωθεί η μεγαλόνησος από την πανδημία.
Πηγή: Info News 24
Για να δείτε όλο το άρθρο Συνέντευξη της Διαμάντως Φραγγεδάκη στο ΚΡΗΤΗ ΤV επισκεφθείτε το infonews24.gr